Els botiguers i comerciants descobreixen la Cardona Medieval

Última revisió 16-11-2020 23:15
12/07/2010

El passat divendres dia 9 de juliol, la Fundació Cardona Històrica i la Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona (UBIC) van organitzar conjuntament una visita guiada pel centre històric de Cardona adreçada a tots els socis de l'entitat. L'objectiu era que els representants del comerç local, majoritàriament ubicat al centre històric de Cardona coneguessin la gènesi, evolució i transformació de la vila i la importància històrica que va tenir.

L'activitat va gaudir d'una excel.lent resposta ja que més de 70 participants van realitzar la visita guiada acompanyats per un guia de la Fundació. La visita va començar als baixos de l'Arxiu Històric on l'alcalde Josep Maria Sala va explicar als assistents algunes de les actuacions que des de l'Ajuntament s'estan impulsant per la dinamització turística i econòmica del municipi. Tot seguit es va projectar l'audiovisual "Cardona, sempre" i a continuació es mostrà als assistents el facsímil de la Carta de Poblament de Cardona que data de l'any 986 i és la més antiga de la península ibèrica.

L'explicació d'aquest valuós document va servir de punt d'inici de la ruta pels carrers i places del centre històric. Abans però, es va oferir una copa de cava i es va entregar als socis de l'UBIC el nou fulletó-guia del Nucli Antic de Cardona editat, enguany, per l'Ajuntament.

La visita va concloure gairebé una hora després a l'església gòtica de Sant Miquel, en concret a la cripta dels Sants Màrtirs. En aquest simbòlic espai es posà el punt final al recorregut tot recordant una frase recollida a la Carta de Poblament i que esdevé l'emblema de la recuperació del patrimoni i la memòria històrica que des de l'Ajuntament s'impulsa: "Cardona sigui sempre i en tot temps".