Comença la campanya informativa per a la recollida de la fracció orgànica a Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:15
24/05/2010

Avui ha començat la campanya d'informació sobre el nou servei de recollida de la fracció orgànica que s'implantarà a Cardona a partir del proper 1 de juliol. Durant el primer matí de campanya un centenar de persones s'han informat sobre el procés de reciclatge i recollida de la matèria orgànica.

Les sessions informatives es porten a terme a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal Marc de Cardona i estan obertes a tots els ciutadans. Les sessions es realitzen cada mitja hora durant les quals els tècnics informen i resolen els dubtes que els ciutadans puguin tenir sobre el funcionament del servei.

Les sessions continuaran a la sala polivalent de la biblioteca fins el divendres 29 de maig mentre que els dies 9, 10, 11 i 13 de juny s'instal.larà en un punt d'informació a la plaça de la Fira. L'horari d'obertura del punt d'informació és de 10 a 13:30 hores i de 16:30 a 19:00 hores i els ciutadans hi poden assistir quan vulguin dins l'horari fixat.

Un cop acabada la xerrada s'entrega gratuïtament a tots els assistents un kit de reciclatge de la fracció orgànica consistent en un cubell de 10 litres de capacitat, un díptic informatiu, un paquet de bosses compostables, un imant on es detalla tot allò que es considera matèria orgànica i una bosseta d'adob compostat.

La campanya informativa, que té per lema Al Solsonès i Cardona donem vida a l'orgànica", s'allargarà durant 10 dies. Igualment els ciutadans podran informar-se sobre el servei trucant al telèfon 633 487 778 i/o consultant la pàgina web www.donemvidaalorganica.cat.

D'aquesta manera el Consorci Solsonès-Cardona per a la recollida de la fracció orgànica -format pels ajuntaments de Cardona, Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès- espera que la població conegui el nou servei un cop es posi en marxa el proper 1 de juliol.

La recollida de la fracció orgànica entrarà en funcionament l'1 de juliol.
A partir d'aquesta data les deixalles orgàniques -restes de menjar i vegetals- s'hauran de dipositar als contenidors de color marró que s'instal.laran a la via pública al costat dels contenidor del rebuig.

A més a més, la campanya disposarà properament d'un informador ambiental que visitarà els establiments comercials, d'hostaleria que generen més fracció orgànica per informar-los sobre el procés de separació d'aquest tipus de residu i entregar-los els instruments específics per a la seva correcta recollida. La campanya també preveu informar els veïns de pagès els quals rebran també un autocompostador domèstics per reciclar la matèria orgànica.

"