L'Ajuntament de Cardona comença la campanya d'informació i sensibilització de la recollida de la fracció orgànica

Última revisió 16-11-2020 23:15
13/05/2010

El proper dilluns 24 de maig començarà a Cardona la campanya informativa sobre la implantació de la recollida de la fracció orgànica. Sota el lema Al Solsonès i a Cardona donem vida a l'orgànica" s'iniciarà una campanya d'informació i sensibilització per donar conèixer entre els veïns el nou sistema de recollida selectiva dels residus orgànics.

Fa uns dies, l'Ajuntament ja va informar per carta a la població de la propera posada en marxa del servei i va convocar als veïns a les sessions informatives que s'oferiran a partir del proper dilluns 24 de maig i que s'allargaran durant 10 dies.

Amb aquestes actuacions el Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient -encarregat de posar en marxa i gestionar el servei- està donant a conèixer el procés d'implantació de la recollida de la fracció orgànica que a Cardona es posarà en marxa a partir del proper mes de juliol. A partir d'aquest mes aquestes deixalles s'hauran de dipositar als contenidors de color marró que s'instal.laran a la via pública.

Sessions Informatives i entrega gratuïta del kit de reciclatge
Amb l'objectiu d'informar, sensibilitzar i resoldre els possibles dubtes que el procés pugui generar l'Ajuntament habilitarà un punt d'informació ciutadana.

Les sessions informatives es duran a terme entre el dilluns 24 de maig i el divendres 29 de maig a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal Marc de Cardona. Els dies 9, 10, 11 i 13 de juny les sessions es realitzaran en un punt d'informació que s'instal.larà expressament a la plaça de la Fira. L'horari dels punts d'informació serà de 10 a 13:30 hores i de 16:30 a 19:00 hores i els ciutadans hi podran assistir quan vulguin dins l'horari fixat. Igualment els ciutadans podran informar-se sobre el servei trucant al telèfon 633 487 778 i/o consultant la pàgina web www.donemvidaalorganica.cat que s'habilitarà properament.

En aquestes sessions s'entregarà gratuïtament un kit de reciclatge dels residus orgànics per cada família. El kit està format per un cubell de 10 litres de capacitat, un paquet de bosses compostables, una bosseta de compost, a més d'un díptic i un imant informatiu.

A més a més, la campanya disposarà properament d'un informador ambiental que visitarà els establiments comercials, d'hostaleria i altres activitats econòmiques per informar-los sobre el procés de separació d'aquest tipus de residu.

L'Ajuntament espera fomentar la col.laboració ciutadana a l'hora de reciclar la fracció orgànica i gestionar d'una manera més eficient els residus domèstics. Es consideren fracció orgànica les restes de menjar i vegetals com closques d'ous, marisc i fruits secs, ossos i restes de carn i espines de peix, restes de pa i menjar en mal estat, peles i triadures de fruita i verdura, marro de cafè i restes d'infusions, taps de suro, serradures, paper de cuina i tovallons de paper bruts, així com flors, fullaraca i gespa.

"