L'Escola Mare de Déu del Patrocini seleccionada per participar al projecte Euronet d'estalvi energètic

Última revisió 16-11-2020 23:15
12/05/2010

L'escola Mare de Déu del Patrocini ha estat una de les 13 escoles de la província de Barcelona seleccionada per formar part d'un projecte europeu encaminat a impulsar el desenvolupament sostenible als centres educatius.

Conegut com a Euronet 50/50, el projecte compta amb la implicació de 50 escoles d'arreu d'Europa que s'han compromès a introduir millores d'estalvi energètic amb la participació activa l'alumnat. El projecte ja s'ha aplicat amb èxit a països com Alemanya o Itàlia i es basa en un sistema d'incentius d'estalvi d'energia que permeten reduir les despeses dels centres en matèria energètica. D'aquesta manera, el 50% dels estalvis aconseguits seran retornats a l'escola per part de l'ens que gestiona el centre -l'Ajuntament de Cardona-, mentre que el 50% restant revertirà en l'Ajuntament en concepte d'estalvi.

El grup escollit per tirar endavant el projecte és el de 5è de primària per bé que la voluntat dels responsables de la iniciativa és implicar tots els grups de l'escola, així com la comunitat educativa i els pares i mares de l'alumnat. El projecte compta amb els suport de l'Ajuntament de Cardona que ha signat un conveni amb l'escola Mare de Déu del Patrocini i la Diputació de Barcelona, després que el centre cardoní fos seleccionat entre 72 escoles de la província que es presentaven al projecte.

El projecte Euronet 50/50, que s'aplicarà a 9 països europeus com Alemanya, Finlàndia, Itàlia o Portugal, s'allargarà fins l'any 2012 i està finançat per la Comissió Europea, els ajuntaments i les escoles seleccionades i la Diputació de Barcelona. Durant aquest curs l'escola realitzarà un estudi sobre l'ús i el consum d'energia a les instalolacions del centre per millorar la seva eficiència energètica i reduir les despeses en aquest concepte.

Menys energia consumida
Gràcies a la metodologia implantada es preveu un reducció mínima del consum energètic d'un 2,5% anual a cada escola, contribuint d'aquesta manera als objectius de reducció del 20% de les emissions i del 20% del consum establerts per la Unió Europea per l'any 2020.