Cardona reforça els vincles d'amistat amb la localitat francesa de Mazeres

Última revisió 16-11-2020 23:15
29/04/2010

La vila de Cardona i la localitat de Mazeres van compartir dos dies de trobada i coneixença arran del viatge que un grup de cardonins i cardonines van realitzar el passat cap de setmana a aquesta població, ubicada a la regió francesa de l'Ariege.

La delegació cardonina, encapçalada per la tinent d'alcalde i regidora de la Dona, Montserrat Obradors, la formaven 55 persones que van omplir l'autocar organitzat pel consistori cardoní amb la voluntat de fomentar l'intercanvi d'experiències culturals entre Cardona i Mazeres.

Amb aquesta iniciativa les dues localitats reforcen uns llaços d'amistat que es remunten al segle XIII quan el fundador de Mazeres, Roger IV, es va casar amb Brunisenda, filla del Comte de Cardona, Ramon IV Folc. Així mateix, durant la recepció oficial de la delegació cardonina, l'alcalde de Mazeres, Louis Marette va anunciar públicament la seva intenció de promoure l'agermanament entre Mazeres i Cardona.

Al llarg dels dos dies que va durar la visita els participants cardonins al viatge van poder gaudir de la Fira de Primavera de Mazeres que es dedica especialment al món rural, a més de visitar la reserva de fauna Domaine des Oiseaux" i conèixer les instal.lacions del futur Museu de la Civilització Merovíngia de Mazeres. Per la seva banda el grup cardoní, format principalment per les persones que han participat en els llibres de cuina de Cardona, van intercanviar receptes de cuina amb les mestresses de casa de Mazeres i els membres del Casal de la Gent Gran.

Impuls als vincles entre Mazeres i Cardona
L'any passat una delegació de l'alcalde de Mazeres, Louis Marette, encapçalada per la tinent d'alcalde delegada de cultura Jeanne Desaint va ser a Cardona visitant la Fira Medieval. Durant la seva estada els representants de Mazeres van exposar la conveniència d'impulsar l'agermanament entre les dues localitats atesos els llaços històrics que els uneixen i les oportunitats de col.laboració i d'intercanvi que s'obren entre les dues comunitats

Per altra banda, l'equip de futbol-7, "Bale de Mazeres", participarà enguany en el torneig de futbol per a categoria benjamí que el Club de Futbol de Cardona organitza el proper 5 de juny en el marc de la Fira Medieval/Festa de la Sal.

"