L'Ajuntament organitza un curs sobre benestar animal en explotacions agràries

Última revisió 16-11-2020 23:15
17/02/2010

L'Ajuntament de Cardona ha organitzat un curs sobre benestar animal dedicat als professionals del sector ramader i agrari del municipi. El curs, que és gratuït i té una durada de 36 hores, està homologat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i serà necessari per obtenir el certificat acreditatiu en benestar animal que exigeix la Unió Europea.

El consistori ha respost així a la demanda dels professionals de les explotacions ramaderes del municipi que va reclamar la possibilitat d'organitzar aquests curs a Cardona. Les classes es realitzen a la Sala de Formació de l'Ajuntament i van començar ahir. En total s'han inscrit al curs 49 professionals del municipi.

El contingut dels cursos se centra en explicar i avaluar el coneixement de les tècniques de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions porcines i bovines, així com per a transportistes d'animals i responsables d'animals durant el transport. El curs està dividit en 10 sessions, l'imparteix Xavier Roca, veterinari expert en benestar animal i consta d'un mòdul general sobre normativa en benestar animal i comportament animal i diferents mòduls específics sobre els sectors porcí, boví i transport.