Dijous arriba el Carnaval de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:15
09/02/2010

Cardona donarà el tret de sortida a les festes de Carnaval aquest dijous amb la celebració del Dijous Llarder, la primera cita festiva del carnestoltes cardoní. Els actes començaran a les 7 de la tarda amb la cercavila del Jaume i el Jaume Petit que recorrerà els carrers del nucli antic amb l'acompanyament de la Banda de Cardona. La festa continuarà amb una botifarrada popular a la plaça de la Fira.

Els actes continuaran divendres amb el Carnaval de les Escoles. A les 10 del matí els nens i nenes de les escoles cardonines arribaran a la plaça de la Fira acompanyats de la banda de Cardona i el grup Vas-Tukada. Després de llegir el Sermó hi haurà un espectacle infantil i coca i xocolata per a la mainada.

El mateix divendres es viurà l'Arribada del Carnestoltes que començarà a les 7 de la tarda a l'avinguda del Rastrillo. La comitiva passejarà pel centre històric i arribarà a la plaça de la Fira acompanyada de la Banda de Cardona. Un cop a la Fira el Carnestoltes llegirà el Sermó des del balcó de l'Ajuntament.

Dissabte serà el torn de la cursa d'andròmines que recorrerà la vila a partir de les 18:30 hores. Seguidament se celebrarà el sopar popular al pavelló municipal d'esports que acabarà amb el concert dels grups Lucky Luck, Backstage, Los Pachucos i Dj Xavi Pasquina. L'endemà a les 6 de la tarda hi haurà un espectacle per als més petits al pavelló municipal.

El Carnaval 2010 arribarà a la seva fi dimecres. A partir de les 7 de la tarda començarà l'Enterrament de la Sardina amb una cercavila pel nucli antic. Un cop a al plaça de la Fira es farà l'enterrament i la festa acabarà amb una sardinada popular.

Podeu consultar el program d'actes del Carnaval 2010 clicant aquí.