Cardona inicia el procés participatiu per definir la remodelació de la plaça de la Fira

Última revisió 16-11-2020 23:14
16/06/2009

L'Ajuntament de Cardona ha convocat als veïns del municipi perquè se sumin al procés de participació ciutadana que ha de servir per definir la futura imatge de la plaça de la Fira.

El procés, que està previst que es desenvolupi en tres sessions, començarà aquest divendres, 19 de juny, amb la presentació pública de l'avantprojecte guanyador del concurs d'idees que l'Ajuntament va convocar per a la rehabilitació d'aquest emblemàtic espai de la ciutat.

L'arquitecte Toni Casamor, membre del despatx d'arquitectura Baena-Casamor Arquitectes autors de la proposta guanyadora, serà l'encarregat de donar a conèixer l'avantprojecte als veïns de la vila. La sessió es realitzarà a la sala de formació de l'Ajuntament a partir de les 8 del vespre, està oberta a tothom i també hi participaran els tècnics de l'empresa Índic responsables de conduir el procés participatiu entorn al futur de la plaça de la Fira.

La segona sessió, que servirà per recollir les propostes i suggeriments que els veïns vulguin aportar en el procés, està programada per la propera setmana, el dijous 25 de juny, també a les 8 de vespre i a la sala de formació del consistori.

El procés de participació finalitzarà en una tercera trobada -la data de la qual està encara per determinar- en què s'exposaran les propostes que es plantegin incorporar al projecte definitiu de remodelació de la plaça de la Fira.

La remodelació de la Fira, suposarà una de les actuacions més emblemàtiques del Pla de Barris de Cardona i permetrà adequar l'entorn de la plaça i revaloritzar-ne els elements patrimonials i arquitectònics. La intenció del consistori és executar inicialment la urbanització de la Fira de dalt atès que es necessària una actuació urgent per impermeabilitzar-ne la superfície i evitar les filtracions als locals d'Aimines. Les obres de la Fira de baix es deixarien per més endavant.