Cardona acull la presentació de la ruta turística del Pirineu Comtal

Última revisió 16-11-2020 23:14
09/06/2009

Cardona va ser l'escenari divendres passat de l'acte de presentació d'una nova ruta turística impulsada per la Generalitat sota el nom de ruta del Pirineu Comtal. La ruta -en la qual Cardona hi té una presencia destacada- té l'objectiu d'explotar turísticament el patrimoni històric, cultural i natural lligats a la història dels orígens del país i forma part de les Rutes del Naixement de Catalunya.

L'acte de presentació d'aquest nou recurs turístic es va realitzar al Centre Cardona Medieval, i va ser presidit per l'alcalde de la vila, Josep M. Sala i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyats del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta i el director dels serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Josep Maria Palau. També van assistir la trobada diversos alcaldes de municipis inclosos dina la Ruta del Pirineu Comtal.

La Ruta Pirineu Comtal recorre els territoris de 14 comarques, i 11 dels antics comtats que van ser escenari de la configuració i naixement de Catalunya. La Ruta pretén identificar i crear grans rutes nacionals a partir del patrimoni cultural, natural i històric i a la Catalunya Central s'articula entorn el Vescomtat de Cardona sota la denominació dels reis sense corona.

L'alcalde de Cardona, Josep M. Sala, va destacar l'impuls econòmic" que suposa l'activitat turística i va recordar la feina que, en aquest àmbit, s'ha fet a Cardona els últims 10 anys. Tot i reconèixer que és un procés "lent i complex", Sala va assegurar que la missió de les administracions és "liderar i donar continuïtat" a aquestes iniciatives en tant que permeten generar riquesa i revitalitzar l'economia de molts territoris. A més, va posar com a exemple d'aquest fet les inversions que el sector privat està fent a nivell de turisme en municipis com Cardona

Per la seva banda, el conseller Huguet va explicar que la Ruta del Pirineu Comtal s'inscriu en una política turística basada en el foment d'un turisme sostenible, que aposta per la desestacionalització i l'equilibri territorial, i que té l'objectiu d'atraure visitants "a partir de la identitat pròpia del territori". Així mateix va coincidir amb Sala en la necessitat d'implicar tot el territori i tots els agents econòmics i socials en el foment del turisme.

"