La Marató de donació de sang de Cardona recull 109 donacions i suma 15 nous donants

Última revisió 16-11-2020 23:14
25/03/2009

La primera Marató de donació de sang organitzada a Cardona va comptar amb una notable participació ciutadana que es va sumar a la iniciativa solidària organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament de Cardona, el passat 15 de març. Al llarg de la jornada nombroses persones van acostar-se al Casal de la Gent Gran de Cardona on es realitzava la Marató. En total es van fer 109 donacions (de 113 participants) i es van registrar 15 nous donants, unes xifres que els impulsors de la iniciativa han valorat molt positivament, tenint en compte, a més, que Cardona s'estrenava en l'organització d'aquest tipus de maratons.

Amb aquesta bona acollida, els organitzadors van assegurar que s'havien aconseguit assolir els objectius fixats inicialment i que passaven per sensibilitzar al màxim de gent possible sobre la importància de donar sang regularment, captar nous donants i aconseguir el major nombre de donacions durant la Marató,

La iniciativa va comptar amb el suport del Casal de la Gent Gran de Cardona i Creu Roja de Cardona. Així mateix s'hi van sumar un gran nombre d'entitats de la vila que van organitzar diverses activitats paraloleles al llarg del dia per facilitar al màxim l'oportunitat de donar sang i sumar més gent a la Marató. L'Agrupament Escolta Hug Folc, la Fundació Cardona Històrica, els Geganters i els Grallers de Cardona,l 'escola de música, Musicant, el grup de percussió Vas-Tukada, l'Associació Cultural 18 de setembre, l'Associació de gent gran La sal de Cardona", així com, la Pastisseria Montserrat i Flequers de Cardona van participar en la jornada.

Els organitzadors de la Marató han destacat la solidaritat mostrada per la gent de Cardona i els han agraït la participació de tota la gent i les entitats que es van sumar a la jornada.

"