Cardona inaugurarà aquest dissabte la nova biblioteca municipal

Última revisió 16-11-2020 23:14
13/03/2009

L'alcalde de Cardona, Josep M. Sala, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué inauguraran aquest dissabte 14 de març la nova biblioteca municipal de Cardona, Marc de Cardona", ubicada als antics terrenys de l'escorxador de cal Badia.

L'acte és obert al públic en general, començarà a partir de les 12:30 del migdia i servirà també per inaugurar la remodelació de la plaça del Vall, així com la nova plaça, l'aparcament soterrat i la urbanització del carrer d'accés al conjunt equipamental de Cal Badia. Els centres de primària de la vila participaran de l'acte amb la lectura d'un fragment de la Carta de Poblament de Cardona datada de l'any 986.

Els actes de celebració de la posada en marxa de la nova biblioteca es completaran la mateixa tarda amb una festa infantil amb l'actuació del grup d'animació "Nem de Parranda" i la música del grup cardoní Vas-Tukada. La festa començarà a les 5 de la tarda i acabarà amb una xocolatada i coca per tothom.

Més de 880 metres quadrats destinats a la cultura
La nova biblioteca de Cardona compta amb una superfície útil de 882 metres quadrats i s'alça en els terrenys que havia ocupat l'antic escorxador de Cal Badia els quals, l'any 2000, van ser cedits a l'Ajuntament per part l'Institut Català del Sòl (INCASOL), mitjançant permuta. L'edifici, que ha estat dissenyat pels arquitectes arquitectes Benet Cervera, Maria Alonso de Medina i Marina Cervera, disposa de dues plantes d'accés general. La zona de recepció i informació general, les àrees infantil i juvenil i la sala de lectura se situen a la planta baixa, mentre que la primera planta està destinada als lectors, estudiosos i usuaris d'audiovisuals. A la planta soterrani s'hi ubica el magatzem, el fons bibliogràfic i l'accés amb ascensor des de el pàrking públic de Cal Badia. El conjunt de l'equipament compta, a més, amb una sala annexa polivalent de 91 metres quadrats.

La construcció de la nova biblioteca de Cardona ha suposat una inversió d'1,3 milions d'euros que han finançat l'Ajuntament de Cardona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

"