Cardona acull aquest diumenge una Marató de donació de sang

Última revisió 16-11-2020 23:14
12/03/2009

Cardona acollirà aquest diumenge la primera Marató de donació de sang que s'organitza al municipi i que impulsen el Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament de Cardona. La iniciativa compta també amb el suport del Casal de la Gent Gran de Cardona i Creu Roja de Cardona i preveu, a més, l'organització de diverses activitats paraloleles al llarg de tota la jornada.

La Marató tindrà lloc al Casal de la Gent Gran de Cardona des de les 10 del matí fins a les 3 del migdia i de les 5 a les 8 de la tarda de diumenge i l'organització confia que la participació ciutadana permeti aconseguir un bon nombre de donacions. Per participar a com a donant només cal ser major d'edat, pesar com a mínim 50 quilos i no cal anar en dejú, segons han explicat els responsables del Banc de Sang i Teixits.

L'objectiu de la iniciativa és sensibilitzar sobre la importància de donar sang regularment, captar nous donants i aconseguir el major nombre de donacions durant la Marató.

Una jornada festiva

A Cardona, diverses entitats cíviques i establiments cololaboraran en aquesta activitat per atraure l'interès dels ciutadans. L'objectiu és facilitar al màxim l'oportunitat de donar sang i per això s'organitzarà un servei gratuït de guarderia i ludoteca per als més petits a càrrec de l'Agrupament Escolat Hug Folc i es sortejaran obsequis entre tots els donants, com diverses visites guiades per a dues persones a la Muntanya de Sal, al Castell i al Centre Històric de Cardona, facilitades per la Fundació Cardona Històrica.

Acompanyaran la Marató un seguit d'activitats paral.leles destinades a convertir aquesta iniciativa en una jornada festiva. Així, de les 10 a les 12 del matí els Geganters i els Grallers de Cardona faran una cercavila per anunciar la Marató, de les 11 a les 12 els alumnes de l'escola de música, Musicant oferiran diverses actuacions musicals al Casal de la Gent Gran. A les 12 hi haurà una actuació del grup de Vas-Tukada i, a continuació, s'oferirà un espectable infantil de titelles a càrrec de l'Associació Cultural 18 de setembre.

Les activitats es reprendran a la tarda amb un concert de musica folk i ball a càrrec de La Banda d'en Vinaixa, organitzat per l'Associació de gent gran La sal de Cardona". El concert començarà a les 5 al Casal de la Gent Gran. A partir de les 7 es farà una xocolatada popular amb la col.laboració de la Pastisseria Montserrat i Flequers de Cardona. Els organitzadors de la Marató han fet una crida a la participació de la gent i les famílies per tal que s'aboquin a fer donacions i confien que la iniciativa rebi el suport i la solidaritat de la gent de Cardona

"