Cardona destinarà 456.000 euros del fons d'inversió local a la rehabilitació de les escoles Escassany que acolliran la seu de Musicant

Última revisió 16-11-2020 23:14
16/01/2009

L'Ajuntament de Cardona finançarà a través del ajuts del fons d'inversió local la rehabilitació de l'edifici de les antigues Escoles Escassany. Aquesta serà l'actuació de major envergadura que el consistori executarà amb els recursos provinents del fons d'inversió local de l'estat.

Al projecte de rehabilitació de les escoles Escassany s'hi destinaran 456.000 euros dels 913.967 euros que li pertoquen al municipi i preveu la consolidació de l'estructura de l'immoble i l'adequació de les seves instalolacions. Entre els treballs que s'hi portaran a terme destaquen la substitució de la coberta, dels sostres i els paviments de l'immoble i la renovació de tota la xarxa de serveis. A més, s'instalolarà calefacció i s'adequarà l'edifici a les normatives actuals d'accessibilitat amb la instalolació d'ascensor, sortides d'emergències i la supressió de barreres arquitectòniques.

La intenció del consistori és ubicar en aquest equipament, de propietat municipal, la seu i les instalolacions de l'Escola Municipal de Música, Musicant. Reconeguda per la Generalitat, l'escola té actualment 229 estudiants inscrits i davant l'elevat nombre d'alumnes usa, a banda d'aquest espai, les aules de l'escola Mare de Déu del Patrocini.

Les antigues Escoles Escassany van ser construïdes l'any 1924 i porten el nom dels seus impulsors, els germans Ramon i Manuel Escassany, fills ilolustres de la vila de Cardona que van promoure i finançar la construcció d'aquest centre escolar. L'edifici és obra de l'arquitecte noucentista Lluís Planas i Calvet i abans de rebre els alumnes de Musicant va acollir l'escola Nou Camí, gestionada per la parròquia, per atendre alumnat amb necessitats especials.

El projecte de remodelació de les Escoles Escassany és el primer que ha definit l'Ajuntament per invertir-hi els ajuts previstos en el fons d'inversió local de l'estat. A banda, s'estan acabant de definir la resta de projectes entre els qual hi ha la hi ha destinar 200.000 euros a la millora de l'espai posterior de Cal Badia, on es construirà una pista multiusos, a la urbanització del carrer Pascual Madoz amb una inversió de 198.000 euros i a la construcció d'un talús de reforç al carrer de la Mare de Déu del Carme que tindrà un cost de 37.000 euros. Finalment es destinaran 20.000 euros a la renovació i adequació d'un parc infantil a La Coromina.