Entra en servei l'abocador comarcal del Solsonès que presta serveis a Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:14
29/10/2008

Els municipis del Solsonès i la vila de Cardona disposen des d'ahir d'un nou dipòsit controlat de residus. La nova instal.lació, ubicada al municipi de Clariana de Cardener, permetrà donar servei a gairebé 19.000 persones i suposa un important salt endavant pel que fa a la correcta gestió de les deixalles generades per aquestes poblacions. Les obres d'ampliació i millora del dipòsit de residus del Solsonès han suposat una inversió de 2,1 milions d'euros que ha finançat la Generalitat a través l'Agència Catalana de Residus.

La nova planta està equipada amb una premsadora de deixalles que compacta i embala els residus en paquets impermeabilitzats d'un metre cúbic i disposa d'una nova bassa per las lixiviats, líquids que generen les deixalles. El nou dipòsit de residus ocupa una superfície total de 13 hectàrees, té una capacitat de 72.000 metres cúbics i podrà absorbir més de 14.000 quilos anuals de residus. El dipòsit controlat del Solsonès admetrà residus municipals i residus industrials no perillosos i assimilables als urbans. D'aquí 5 anys es podrà ampliar.

A l'acte d'inauguració, celebrat ahir a les instal.lacions de la nova planta, hi van assistir la directora general de l'Agència Catalana de Residus, Genoveva Català, l'alcalde de Clariana de Cardener, Albert Bajona i diferents autoritats polítiques, entre elles l'alcalde de Cardona, Josep M. Sala.