La Fira de la Llenega omplirà Cardona de bolets aquest cap de setmana

Última revisió 16-11-2020 23:14
21/10/2008

Una cinquantena d'expositors seran a la Fira de la Llenega de Cardona que omplirà la vila d'actes durant tot el cap de setmana

El món dels bolets tornarà a ser el gran protagonista de la Fira de la Llenega que s'organitza aquest cap de setmana a Cardona. El certamen, que enguany arriba a la seva setzena edició, amplia el programa d'actes durant el dissabte amb una exposició i conferència sobre el cultiu de tòfones, una degustació de la cuina dels bolets i activitats infantils relacionades amb el món dels bolets. L'Ajuntament cardoní, organitzador de la Fira, ha confirmat l'assistència d'una cinquantena d'expositors de bolets i productes artesanals i alimentaris durant la jornada de diumenge .

Novetats d'enguany
Entre les novetats de la fira destaquen la degustació de plats cuinats amb bolets que realitzarà el jove cuiner local David Guitart, així com l'exposició i conferència sobre el cultiu de la tòfona negra, a càrrec d'un investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Aquests actes es duran a terme el dissabte ja que els organitzadors de la fira han volgut potenciar el certamen al llarg del cap de setmana. A més, també s'estrenarà, en aquesta edició de la fira, el primer concurs infantil de bolets programat per diumenge al matí i adreçat a nens i nenes de 5 a 12 anys.

Com cada any els responsables de la Fira han organitzat multitud d'activitats paraloleles relacionades amb els bolets i la gastronomia local. Així, se celebrarà el segon concurs de conserves, es realitzarà una degustació de plats cuinats amb llenegues per diferents restaurants de la vila i un concurs de bolets amb premis per la llenega més gran i pel bolet més original. Al llarg del diumenge els visitants podran contemplar una mostra de tot tipus d'espècies i varietats de bolets que organitzen els membres de l'Agrupació Micològica Berguedana.

Una fira pels més petits
La Fira de la Llenega de Cardona s'adreça també al públic més jove a qui es dedica el Festival Infantil Tocats del Bolet". Durant el diumenge hi haurà tot tipus d'activitats destinades als més petits amb un concurs boletaire, jocs, tallers i espectacles. A més, per dissabte s'ha programat la festa "Jo també menjo fruita" dedicada al públic infantil.

La Fundació Cardona Històrica se sumarà a la Fira organitzant una jornada de portes obertes al Centre Cardona Medieval durant el diumenge i el comerç cardoní participarà a la mostra amb parades al carrer. Així mateix els establiments de la UBIC sortejaran tres packs (fotografia, benzina, i relax) per un import de 300 euros cadascun entre els clients que adquireixin algun producte en el comerç local.

Per consultar la programació i les bases dels concursos de la Fira de la Llenega de Cardona 2008. Cliqueu aquí

"