L'Ajuntament aprova el concurs d'idees per fer un passeig que uneixi la Vall Salina amb el Camí Nou. El termini per la presentació de sol·licituds finalitza el 3 de novembre

Última revisió 16-11-2020 23:14
13/10/2008

L'Ajuntament de Cardona ha obert el període per presentar els currículums per a la selecció dels equips redactors de propostes tècniques per a l'ordenació i urbanització del projecte d'ordenació i urbanització del passeig de la Vall Salina de Cardona.

Aquest projecte ha de servir per reordenar i modernitzar tota la façana sud de Cardona amb la creació d'un nou passeig panoràmic que uneixi el Camí Nou i el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. El projecte actuarà sobre una superfície total de 47.500 metres quadrats que es convertirà en una extensa zona peatonal i d'esbarjo oberta als ciutadans i els visitants de la vila.

Entre els objectius que haurà de complir la proposta guanyadora destaquen la millora de la connectivitat entre el centre històric i la vall salina i la recuperació de l'antiga entrada principal del nucli antic per la zona sud. A més, els projectes que es presentin hauran de resoldre la reordenació la zona del camp de futbol -que canviarà d'ubicació-, el mantenint de les piscines municipals i la millora de la cruïlla de la Carretera de la Mina amb la Carretera del Miracle per a facilitar l'accés des de la primera al Nucli Antic.

Un nou atractiu turístic per la vila

El consistori espera també que el projecte d'urbanització de la balconada de la vall salina afavoreixi els usos turístics de la zona i per això ha inclòs en el projecte la construcció d'un edifici d'acollida i d'informació turística al visitant i l'adequació d'espais d'aparcament. El jurat del concurs valorarà especialment els projectes que respectin amb més fidelitat el relleu original d'aquesta zona i que adoptin els conceptes d'ecoeficiència i sostenibilitat, tant pel que fa a la construcció com al manteniment de dits espais.

El concurs serà restringit en tant que els membres del jurat seleccionaran prèviament les propostes que podran optar a guanyar-lo. Així , el concurs constarà de dues fases: la primera de selecció de candidats i la segona de presentació de les propostes arquitectòniques per part dels concursants invitats. El període per presentar els currículums d'aquesta primera fase del concurs es tancarà en un 15 dies naturals comptats a partir del dia següent al de l'última publicació de l'anunci apareguda als diaris oficials.

Un cop escollida la proposta guanyadora s'adjudicarà la redacció del projecte final a l'autor de la proposta guanyadora. Els honoraris del Pla Especial que constitueix el pressupost base de la licitació són de 60.000 euros.

La data límit per a la presentació de sol·licituds finalitza el 3 de novembre a les 14 hores. Per consultar el plec de clàusules, cliqueu aquí