Cardona uneix esforços amb l'Escala per promoure la xarxa catalana de ciutats de la sal

Última revisió 16-11-2020 23:14
29/08/2008

Impulsar l'atractiu turístic relacionat amb el món de la sal és l'objectiu que s'han marcat les poblacions de Cardona i l'Escala que tenen la intenció d'impulsar el projecte per la creació de la xarxa catalana de ciutats de la sal, en la qual hi tinguin cabuda, també, aquells territoris que tenen relació directa amb el món de la sal.
A tal efecte els municipis de Cardona i l'Escala han acordat iniciar un procés de cooperació per tal de promoure i difondre el seu patrimoni vinculat a la sal i compartir estratègies que permetin revaloritzar turísticament aquest recurs.

Les dues poblacions comparteixen interessos en el món de la sal ja que aquest element, que forma part de la seva identitat, ha tingut una significació determinant en el desenvolupament històric, econòmic i social de les dues poblacions.
Així mateix, l'alcalde de Cardona, Josep Maria Sala va aprofitar la seva visita a l'Escala per presentar a l'alcalde d'aquest municipi, Estanislau Guix, el projecte Salnet que preveu crear una xarxa europea de ciutats relacionades amb la sal. Aquest projecte forma part del Programa Interreg IIIA França-Espanya en el qual hi participen Cardona i la localitat francesa de Salies de Béarn.

La cooperació entre els municipis de Cardona i l'Escala per promoure el seu patrimoni salí va iniciar-se l'any 2005 quan Cardona va participar a la Festa de la Sal que organitza cada any en aquest municipi de l'Alt Empordà, posteriorment l'Escala va participar en l'edició de la Fira Medieval / Festa de la Sala celebrada enguany a Cardona.