S'obre al públic el pàrquing de Cal Badia

Última revisió 16-11-2020 23:14
14/08/2008

El passat 2 d'agost l'Ajuntament de Cardona va obrir al públic el pàrquing subterrani de Cal Badia amb l'objectiu de fer front a la demanda de places d'aparcament al voltant del nucli antic. El nou pàrquing municipal, que disposa d'un total de 64 places estarà obert al públic en general de les 8 del matí a les 9 del vespre amb la previsió que les hores d'obertura coincideixin amb els horari comercials de la vila.

La intenció del consistori és fer-se càrrec de la gestió d'aquesta instalolació ja que els responsables municipals confien que es pugui autofinançar. Per ara l'Ajuntament ha recordat que la posada en marxa del pàrquing s'està fent amb caràcter experimental i aprofitant l'estiu per valorar les possibles incidències i el funcionament del servei. De moment totes les places són rotatòries però els responsables municipals no descarten que més endavant es puguin admetre vehicles a pupilatge i en quin nombre.

Preus
El preu per usar les instalolacions serà de 20 cèntims la primera hora d'estacionament i 60 cèntims la segona. Aparcar-hi dues hores costarà, per tant, 80 cèntims, mentre que un cop superada aquest franja el preu de cada hora d'estacionament serà d'1,5 euros. L'Ajuntament té previst donar tiquets als comerços per tal que aquests els puguin repartir gratuïtament entre els clients que hagin fet les seves compres a la vila, després de recollir algunes de les necessitats expressades pels representants de la UBIC als responsables municipals.

Inversió
Les obres d'adequació del pàrquing i urbanització del carrer d'accés a Cal Badia han suposat una inversió de 842.606 euros. A més, s'han invertit 94.385 euros per habilitar al recinte un magatzem per la brigada municipal. L'aparcament disposa d'una barrera automàtica que regula l'entrada i la sortida de vehicles i d'una màquina expenedora de tiquets que permet cobrar als usuaris. A més, l'Ajuntament hi ha destinat un vigilant per controlar el funcionament del recinte.

El complex de Cal Badia quedarà definitivament enllestit quan a la tardor entri en funcionament la nova biblioteca que ha costat 1,1 milions d'euros.