Ferran Estruch i Torrents

Alcalde-President. Regidor-delegat de Cultura, Món Rural, Participació Ciutadana i Cooperació

08261 - Cardona

Nascut a Cardona l'any 1986. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Va treballar com a consultor en una empresa dedicada a l’àmbit dels processos de participació ciutadana per a diferents empreses i institucions.

Després de cursar els estudis de primària i secundaria a l’escola Mare de Déu del Carme de Cardona, va estudiar el batxillerat a l’Institut Sant Ramon de Cardona. Va iniciar la seva formació universitària a la Universitat Pompeu Fabra on va obtenir el títol de llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, posteriorment va cursar un màster en Participació Ciutadana i Polítiques Locals a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Comença la seva activitat política als 18 anys quan s’afilia a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit en el qual van militar el seu avi i el seu besavi, Joan Torrents Macià, que va ser alcalde de Cardona durant la segona república. Dins la secció local de Cardona d'ERC ha desenvolupat diverses tasques fins arribar a ocupar el càrrec de secretari d’organització, tasca que desenvolupa en l’actualitat.

L'any 2011 va encapçalar la llista d'ERC a les eleccions municipals a Cardona i va ser investit alcalde de la vila ducal, l’11 de juny de 2011, amb la convicció que “poder servir al poble que m’estimo és la millor manera de posar en valor l’esforç, el treball i la formació d’aquests darrers anys”.

L'any 2015 opta de nou a l'alcaldia de Cardona encapçalant la llista d'ERC i revalida l'alcaldia obtenint la majoria absoluta al ple del consistori amb 7 regidors. Aquest any, és elegit, també, president del Consell d'Alcaldes del Bages i president del Fòrum de Joves Electes de l'Associació Catalana de Municipis.

El 2019 opta per tercera vegada consecutiva a l'alcaldia de Cardona, revalidant de nou la majoria absoluta al ple del consistori, amb 7 regidors.

En l'àmbit associatiu, Ferran Estruch és membre del Grup de Teatre El Traspunt, amb el qual va participar diversos anys en les representacions d'Els Pastorets. També és soci de la Penya Blaugrana de Cardona i de l'Associació Cultural 18 de setembre. 

Xarxes socials
· Twitter: @ferranestruch
· Instagram: @ferran_estruch
· Facebook: Ferran Estruch

Ferran Estruch (alcalde)