Segueix la tendència a la baixa de contagis de Covid-19 a Cardona

Última revisió 27-11-2020 12:01
24/11/2020

Segons dades del Departament de Salut, els darrers deu dies Cardona compta tan sols amb un nou cas positiu detectat via prova PCR, i una taxa de reproducció que se situa al 0,43

Les xifres de la pandèmia al municipi, a l’igual que a la resta del país, segueixen una bona evolució, tal com confirma la tendència de les darreres setmanes, amb una taxa de reproducció de la pandèmia que s’ha estabilitzat des de fa deu dies i el risc de rebrot no arriba a 10 i, per tant, és clarament baix.

La situació als centres educatius de la vila continua estable, amb cap incidència ni grup en aïllament, a l’igual que la Residència Sant Jaume, que afortunadament no compta amb cap persona resident ni treballadora positiva.

L’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, insisteix que “malgrat es confirma la bona tendència i bones dades dels darrers dies, cal no abaixar la guàrdia ni relaxar-nos” ja que ens trobem tot just a les portes de l’hivern i “queda encara camí per recórrer” per frenar l’expansió de la pandèmia.

 

Pla d'obertura per la Covid-19, des del 23 de novembre

Des del passat dilluns, 23 de novembre, que ha entrat en vigor la primera de les quatre fases del pla de desescalada que la Generalitat ha posat en marxa per flexibilitzar les restriccions contra la Covid arreu del país i que es preveu que s’allargui almenys dos mesos.

Entre les principals novetats en destaca la reobertura de la restauració, els equipaments esportius i la cultura. Es manté, durant dues setmanes més, el confinament nocturn (no es pot circular pel carrer de les 22h a les 6h, excepte per causes justificades) i la restricció d’entrada i sortida des de les 6h del divendres fins a les 6h del dilluns per municipis. Les trobades socials poden ser fins a màxim 6 persones, corresponent a 1 bombolla de convivència habitual.

Pel que fa al sector de l’hosteleria, restauració i hotels: les terrasses poden obrir amb una distància mínima de 2 metres entre taules o agrupacions de taules. Hi ha una limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla, i els horaris són de 6h a 21.30h. Als interiors poden obrir amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació i una distància mínima de 2 metres entre taules i amb el mateix horari.

Pel que fa a les activitats culturals, poden obrir museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% d’aforament, així com cinemes, teatres i auditoris al 50%, amb un màxim de 500 persones. Els parcs infantils poden obrir fins a les 20h.

Les instal·lacions esportives i equipaments esportius també podran obrir, al 50% de l’aforament, i les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats hauran de reduir al 30% el seu aforament, amb cita prèvia i sense vestidors (excepte piscines).

Podeu consultar totes les mesures del primer tram del pla d’obertura al següent enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures-per-contenir-els-brots/mesures-per-contenir-els-brots-aplicables-a-tot-catalunya/