Un centenar i mig de cantaires celebraran la novena edició del 'Cardona Canta'

Última revisió 07-06-2023 13:49
07/06/2023

El concert tindrà lloc el proper diumenge 11 de juny, a les 18:30h, a l’església parroquial de Cardona

Les localitats podran adquirir-se mitja hora abans de l’inici a les taquilles habilitades a l’entrada del recinte, a un preu de 10€


El diumenge 11 de juny, Cardona acollirà la novena edició del certamen CARDONA CANTA, una jornada de germanor coral que enguany comptarà amb la participació d’un nodrit cor de les Terres de Ponent: la Coral Maristes Montserrat.

Organitzat per la Coral Cardonina d’ençà de l’any 2013, el CARDONA CANTA acull anualment la visita d’un cor convidat que, després de passar una jornada cultural a la vila, visitant el patrimoni històric i natural que atresora i degustant la seva gastronomia, culmina amb la celebració d’un concert col·lectiu amb la participació dels diferents cors del municipi. La formació convidada d’aquesta novena edició és la Coral Maristes Montserrat, un cor lleidatà que compta amb més d’una vuitantena de cantaires i que està dirigit per Gerad Riu Garcia. 

Nascuda l’any 2001, la  Coral Maristes Montserrat s’ha distingit per la singularitat i varietat del seu repertori, així com per la desimboltura de les seves interpretacions. Durant tots aquests anys, el cor ha actuat en diferents contrades, com ara a Benasque, Vall de Boí, Vall de Núria, Euskal Herria, Cerdanya, Montserrat, Solsonès, Monestir de Poblet, Navarra, Andorra, Prades, Rialp. Més enllà dels Pirineus, també s’ha pogut escoltar a Praga i, properament, a Finlàndia. Al seu torn, l’entitat és l’organitzadora de la trobada “Lleida Canta”, un aplec singular que aglutina una trentena de corals de Catalunya i ha portat la música a escenaris singulars de Lleida.

A Cardona, actuarà durant la primera part del concert amb una variada selecció de peces populars del segle XX i de cants tradicionals, entre les quals obres de Freddie Mercury, ABBA o Astor Piazzolla, entre d’altres. La segona part del concert, tindrem l’ocasió d’escoltar las formacions cardonines: la coral L’Amistat, el conjunt Salabror de Mar, el Cor d’Adults de Musicant i, finalment, la Coral Cardonina. Precisament, aquesta darrera entitat té prevista l’estrena d’una sardana dedicada a aquest aplec coral que porta per nom “Canta Cardona”, composta per Ovidi Cobacho Closa. 

Talment com en la passada edició, el certamen d’enguany també està dedicat a un aniversari especial. Si l’any passat se sumava a la celebració del centenari del mestre Francesc Vila, aquesta edició s’afegeix a la commemoració del 600 aniversari de l’arribada a Cardona de la imatge gòtica de la Mare de Déu del Patrocini, motiu pel qual s’interpretarà com a cant conjunt del concert els goigs que dos artistes locals van dedicar a la patrona de la vila, el poeta Manuel Bertran i Oriola i el músic Josep M. Casafont.

El concert tindrà lloc el proper diumenge 11 de juny, a les 18:30h, a l’església parroquial de Cardona. Les localitats podran adquirir-se mitja hora abans de l’inici a les taquilles habilitades a l’entrada del recinte, a un preu de 10€. Com en anteriors edicions, aquesta jornada compta amb el suport de l'Ajuntament de Cardona, la Fundació Cardona Històrica, la Parròquia cardonina i el Museu de Sal Josep Arnau.