L'Ajuntament presenta la programació per commemorar el 25-N, Dia Internacional contra la violència de gènere

Última revisió 20-11-2023 13:45
20/11/2023

Activitats pel 25-N, dia internacional per a l’eliminació de  la violència contra les dones

L’Ajuntament de Cardona, de la mà de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, organitza una setmana d’activitats al voltant del 25 de novembre, que es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

La programació començarà amb el divendres, 24 de novembre, on la Biblioteca Marc de Cardona acollirà la inauguració de l’exposició “Canvia el conte”, per l’abordatge de les violències sexuals, i que s’allargarà fins el 2 de desembre.

Amb el títol “Canvia el conte”, aquesta exposició té l’objectiu d’impulsar, servint-se de l’art i el disseny, una educació afectiva i sexual saludable, basada en el consentiment i el desig mutu com a base de les relacions sexuals entre els adolescents i joves. Així, la mostra posa l’accent en les relacions equitatives i el respecte a la diversitat sexual i de gènere, per a posar fi a les desigualtats de gènere i a qualsevol tipus de violència sexual.

El mateix divendres, a dos quarts de sis de la tarda a la Biblioteca, es farà un taller de ceràmica i autocura, a càrrec de Estudi de ceràmica Sara Nusa. Es tracta d’un taller per treballar l’art del modelatge de les argiles, donant l’espai per connectar amb la creativitat dins la visió de “compartir i regalar-nos un espai de pausa”. En aquest cas caldrà fer inscripció prèvia –gratuïta- a la Biblioteca a través del correu b.cardona@diba.cat o al telèfon 938684938

De cara a dissabte, 25 de novembre, es farà una lectura del manifest 25N amb la interpretació de “Lobo” (de la cantautora Elena Gadel) per Anna Novelles i Víctor Gonzalez. Serà davant de l’Ajuntament de Cardona, a les 12:00 h. A la tarda, a les 17:00 h., està previst la interpretació de “Contes per la Igualtat” amb la “tieta Mont”, a la plaça Jacint Verdaguer de La Coromina –aprofitant la Fira de Nadal que organitza l’Associació de Veïns-.

A més, durant tota la setmana, es podrà participar a la campanya “Esborra la violència masclista” -del Consell Comarcal- ens els actes programats i als comerços adherits de la UBIC, on s’habilitaran unes bústies per poder fer arribar missatges, de forma anònima, sobre violències masclistes.

Als centres educatius de secundària està previst un Punt al Pati especial pel 25-N, un espai d’informació juvenil i de recollida de demandes per part de la tècnica de joventut de l’Ajuntament, així com un taller de “masculinitats, relacions sexoafectives i violència” adreçat a l’alumnat de 2n d’ESO.

Aquesta programació, que organitza l’Ajuntament de Cardona, hi col·laboren la UBIC, la Biblioteca Municipal, el Consell Comarcal del Bages, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.