L’Escola de Cures de Cardona celebra la quarta edició amb dues ponències obertes a tothom com a novetat
L’Escola de Cures de Cardona arriba enguany a la quarta edició, consolidant-se com un espai de formació, suport i reconeixement per a les persones cuidadores i familiars de persones amb dependència. Aquest 2025, el programa presenta una important novetat: dues ponències monogràfiques gratuïtes i obertes a tota la població, amb l’objectiu de sensibilitzar i donar eines útils a tota la comunitat.
Durant els darrers mesos ja s’han realitzat diverses formacions conjuntes amb professionals del CAP de Cardona i una amb la presència de la tècnica del SEAV del Consell Comarcal del Bages. El proper dimecres 5 de juny a les 15.30 h, tindrà lloc la següent sessió:
“Activitat significativa i equilibri ocupacional per una bona salut”. Anirà a càrrec d’Elisabet Capdevila, terapeuta ocupacional, docent de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional (UAB). Una sessió adreçada a cuidadors i familiars de persones dependents, centrada en la importància de mantenir un equilibri ocupacional saludable per afavorir el benestar físic i emocional.
Les dues sessions monogràfiques previstes són:
“Després d’un ictus no estàs sol”, que serà el 6 de juny, a les 15:30 h i amb la participació de:
· Dr. Miquel Gallofré, neuròleg de la Fundació Ictus
· Dra. Esther Duarte, metgessa especialista en medicina física i rehabilitació, directora de la Fundació Ictus
· Assumpció Malagarriga, patrona de la Fundació Ictus i autora del llibre Ànimes tocades. Visc amb un ictus
“Alzheimer i altres demències: què són i pautes per conviure-hi en el dia a dia”, que serà l'11 de juny, a les 16:00 h i a càrrec de:
· Juan Luís García, neuropsicòleg clínic de l’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer i altres demències de Barcelona (AFAB), professor i investigador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Aquesta ponència oferirà informació clara i orientacions pràctiques per conviure amb persones afectades per Alzheimer i altres demències, tot fomentant una mirada més comprensiva des de l’entorn proper.
Les dues xerrades es duran a terme a la Biblioteca Marc de Cardona. Paral·lelament a les ponències, i durant la setmana de les ponències, trobareu una selecció de llibres vinculats a la temàtica. El dia de la conferència s’oferirà una guia bibliogràfica a les persones assistents, i la directora, Sandra Basurte, en farà una breu presentació. Aquestes activitats formen part del Programa “Cuidem-nos”, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del programa Treball als Barris.
Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 869 21 47 els matins.