Noves mesures per la contenció de contagis per la COVID-19 a Cardona

Última revisió 17-11-2020 20:16
30/10/2020

El govern de la Generalitat, davant l'augment incontrolat de contagis a causa de la COVID-19, ha dictat a partir d'aquest divendres, 30 d'octubre, i fins a nou avís, diverses mesures per contenir la propagació de la pandèmia entre la població, on el principal objectiu és reduir la interacció social i evitar al màxim la mobilitat si no és estrictament per necessitats vitals.

Les últimes dades a Cardona

En els darrers quinze dies, a Cardona s'hi ha registrat, via prova PCR, gairebé una trentena de casos positius de COVID-19, amb una taxa de reproducció del coronavirus que s'enfila al 2,82 (considerat molt alt, ja que el recomanable és que sigui inferior a 1). Pel que fa als centres educatius del municipi, actualment hi ha 5 grups en aïllament per l'existència d'algun cas positiu.

Mesures per aturar els contagis

Entre les mesures que tenen vigència des d'avui, i fins almenys dues setmanes, en destaca el confinament perimetral de tot Catalunya (és a dir, que no es pot entrar ni sortir de la comunitat), excepte aquella mobilitat essencial. També inclou un confinament municipal de cap de setmana, des de les 6h del divendres fins les 6h del dilluns. Això últim suposa que no es pot entrar ni sortir del mateix municipi en aquest termini de temps, excepte algunes causes justificades com ara l'assistència a serveis sanitaris i socials, obligacions laborals, professionals i empresarials, educació, retorn al lloc de residència, atenció de persones amb necessitats o vulnerables, renovació de permisos i documentació oficial, entre d'altres.

Es recomana limitar les sortides del domicili en la mesura del possible, així com limitar les reunions i trobades a les anomenades bombolles de convivència" (persones amb qui es conviu habitualment) o la "bombolla ampliada" (persones relacionades amb l'àmbit laboral i professional). Pel que fa al treball, es demana a les empreses facilitar el treball a distància, excepte en casos que no sigui possible, que caldrà proporcionar una flexibilitat horària per evitar hores punta.

En l'àmbit del comerç i serveis, les empreses no poden oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, sanitari o sociosanitari, excepte perruqueria per motius higiènics. El mercat setmanal de Cardona es mantindrà com fins ara, amb distanciament i aforaments controlats. El comerç d'alimentació podrà obrir com fins ara, al igual que la resta de comerç minorista, que haurà de limitar l'aforament al 30%.

Es mantenen les mesures pel sector de la restauració

Els bars i restaurants hauran de seguir com fins ara, prestant els serveis mitjançant entrega a domicili o recollida a l'establiment. El repartiment a domicili s'allarga fins a les 23h. En aquest cas, el govern municipal va anunciar en sessió plenària, ahir dijous, la voluntat de crear abans de finals d'any una nova línia d'ajuts per a tots aquells sectors més afectats, especialment restauració i sector de l'estètica.

En l'àmbit esportiu, se suspèn tota l'activitat, excepte l'esport professional i, per tant, es tanquen tots els equipaments esportius i se suspenen totes les competicions esportives i federades.

La Biblioteca Marc de Cardona només estarà oberta per a préstec de documents reservats. Els equipaments i centres turístics restaran tancats durant quinze dies, igual que l'Escola de Música Musicant, que aquesta farà les classes telemàtiques.

Podeu trobar i consultar tota la informació oficial i detallada al següent enllaç.

"