L'Ajuntament de Cardona adopta mesures preventives davant del COVID-19

Última revisió 17-11-2020 20:15
12/03/2020

Després de la reunió del Comitè Municipal de l'Emergència de Cardona, presidida per l'Alcalde, Ferran Estruch, l'Ajuntament de Cardona adopta les mesures de prevenció necessàries davant la situació excepcional generada pel coronavirus. A hores d'ara no hi ha cap cas confirmat del virus al municipi, però es demana extremar les precaucions.

Les mesures que s'han dictat i d'aplicació a partir de demà divendres, 13 de març, i fins a noves indicacions de les autoritats sanitàries, són les següents:

1. Es suspèn l'activitat a tots els equipaments esportius i culturals de Cardona (pavelló esportiu, Camp de Vida Activa, Teatre Els Catòlics, Auditori Valentí Fuster, Casal Cívic, Biblioteca, Centre Cívic, ludoteca, Granja Victu i Casal de la Coromina).

2. En aplicació de les instruccions adoptades pel Govern de la Generalitat de Catalunya de tancament de tots els centres educatius, es suspèn també l'activitat de la Llar d'Infants Municipal Aliret, l'Escola Municipal de Música i l'Escola d'Adults.

3. Es suspenen totes les activitats recreatives de qualsevol tipus que es realitzin a la via pública i que requereixin autorització municipal.

4. Es suspèn el mercat setmanal de diumenge.

5. Es recomana a les entitats i la ciutadania que evitin les activitats que impliquin concentracions de persones i que suspenguin, en la mesura del possible, les activitats públiques programades durant aquest període.

6. Queden sense efecte totes les autoritzacions municipals per activitats recreatives de caràcter privat.

L'Ajuntament de Cardona romandrà obert però es prendran mesures restrictives en l'atenció presencial. Es recomana fer les gestions a través de la pàgina web www.cardona.cat o del telèfon 93.869.10.00

Atenent aquestes mesures adoptades mitjançant un decret d'Alcaldia, es recomana a les persones d'edat avançada o de col·lectius vulnerables es quedin a casa. A tota la ciutadania es demana extremar les mesures de protecció com rentar-se les mans sovint amb sabó o gel desinfectant, tapar-se la boca i el nas en el moment de tossir i esternudar o evitar compartir menjar, estris i altres objectes sense netejar-los degudament.

Des del CAP de Cardona es demana que davant de qualsevol símptome o dubte es truqui prèviament al Centre d'Assistència Primària abans d'anar-hi, en horari d'atenció al públic (de 8h a 20h) al telèfon 93.869.24.50, o al telèfon gratuït 061 Salut Respon. A més, es recomana seguir únicament els canals oficials del Departament de Salut (http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus).

Tota aquesta informació s'anirà actualitzant en funció de l'evolució de la situació i les mesures que s'acordin des de la Generalitat de Catalunya i les autoritats sanitàries.