Es concedeixen més d'una seixantena d'ajuts pel teixit comercial i turístic afectats pel COVID-19

Última revisió 17-11-2020 20:15
18/06/2020

Aquesta setmana s'han concedit ja els primers ajuts creats dins del pla de xoc per la COVID-19. En la línia d'ajuts pel teixit comercial, de serveis de proximitat i turístics de Cardona es van presentar més d'una seixantena de sol·licituds, els quals tots han estat aprovats en junta de govern local i tots es donen. Tots oscil·len entre els 400 i 500 euros i els propers dies l'Ajuntament procedirà al pagament d'aquests. Les bases es van aprovar al ple de fa un mes, i en qüestió de setmanes s'ha procedit a fer la convocatòria, l'aprovació i, finalment, la dotació d'aquests ajuts. Per tant, en qüestió d'un mes i mig s'han resolt per caràcter extraordinari i davant la necessitat urgent d'ajudar a revitalitzar el sector del comerç local i turístic i serveis de proximitat.

Paral·lelament, s'ha esgotat la partida de 25.000 euros que l'Ajuntament de Cardona va destinar a microcrèdits per a autònoms i PIMES. En aquest cas s'hi ha presentat més d'una desena de sol·licituds i actualment s'estan acabant de resoldre. L'Ajuntament, a més, ampliarà aquesta partida a 12.000 euros més per poder cobrir la totalitat de les sol·licituds.

En matèria d'habitatge també s'han aprovat els primers ajuts sol·licitats per fer front a les despeses de lloguer, hipoteca i subministraments bàsics. Aquests ajuts continuen essent oberts fins a l'esgotament de la partida. Per a més informació, podeu consultar les bases al següent enllaç.

L'Ajuntament agraeix l'esforç de tots els agents implicats i es mostra satisfet davant del bon ús que ha tingut aquestes dues línies d'ajuts i microcrèdits sorgits del pla de xoc aprovat pel ple municipal i consensuat entre els tres grups municipals del consistori. El proper ple municipal, previst per inicis del mes de juliol, aprovarà una reducció del 50% de la taxa de terrasses de bars i restaurants.

Es concedeixen més d'una seixantena d'ajuts pel teixit comercial i turístic afectats pel COVID-19
Es concedeixen més d'una seixantena d'ajuts pel teixit comercial i turístic afectats pel COVID-19