El ple de la corporació aprova nous ajuts per reactivar el comerç local i el turisme

Última revisió 24-01-2022 18:56
24/01/2022

El ple municipal ordinari del mes de gener es va celebrar telemàticament a causa de les restriccions de la pandèmia

El ple municipal de l'Ajuntament de Cardona, en la seva sessió ordinària del mes de gener, es va reunir el passat dijous de forma telemàtica per portar a debat i votació algunes qüestions, d'acord amb l'ordre del dia, i a l'activitat de control dels grups municipals.

Entre els primers punts de l'ordre del dia, va quedar aprovada una declaració institucional de compromís amb la lluita contra el frau i la voluntat d'impulsar un reglament de mesures antifrau i codi ètic. Un document que, segons l'Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, "és un pas més en el compromís inequívoc d'aquest Ajuntament en la màxima transparència i bon govern, i també necessari per optar a determinats fons europeus Next Generation on l'Ajuntament vol acollir-s'hi".

Seguint l'ordre del dia, el plenari del consistori va aprovar per unanimitat les bases que regulen la concessió d'ajuts excepcionals per a comerços, establiments de serveis de proximitat i turístics i empreses artesanes locals per pal·liar els efectes generats per la Covid-19. Es publicarà a través dels canals oficials la convocatòria dels nous ajuts i el termini per presentar les sol·licituds.

Finalment, el ple municipal va aprovar el pla anual de control financer, un document que ha d'establir un full de ruta a seguir respecte el control de les auditories públiques de la Fundació Cardona Històrica i l'Ajuntament previstes a realitzar durant l'any vigent. El pla de control financer és una eina per controlar l'exercici econòmic i financer del consistori a seguir per part de la Secretaria i que serà renovat anualment.

Torn de precs i preguntes

El grup de Junts per Cardona, de la mà del portaveu, Joan Jané, va començar per traslladar al ple algunes inquietuds que han rebut de veïns i veïnes del municipi. Jané va preguntar per la possibilitat de destinar places per a persones amb mobilitat reduïda al voltant de l'Escola Patrocini i el pavelló municipal, així com la necessitat de col·locar bancs al costat del nou accés. Finalment, el grup de Junts per Cardona va preguntar a l'equip de govern municipal pels projectes presentats per obtenir la subvenció dels fons europeus "Next Generation", alhora que va reiterar la petició de reunir-se per aquest tema i "posar-se a disposició per poder decidir, entre tots, els projectes per presentar", va dir el portaveu, Joan Jané.

En el seu torn, el portaveu del grup socialista, Ferran Verdejo, va preguntar per l'estat de la coberta del Camp de Vida Activa, així com pel cost de les intervencions que s'han fet a la zona. En aquest punt, l'Alcalde, Ferran Estruch, va anunciar que al mes de febrer quedaran acabades les obres i l'espai de la coberta quedarà com a nou espai públic. Estruch va recordar que "s'ha fet tota la coberta del Camp de Vida Activa a càrrec de l'empresa d'acord amb el projecte i connectar-ho amb la Carretera de la Mina."

Verdejo, del PSC Cardona, va aprofitar el torn de preguntes per preguntar sobre l'estat de la Residència de la tercera edat Sant Jaume de Cardona o també per l'actualització de les geolocalitzacions de les edificacions aïllades de les masies dels barris de pagès.

Podeu recuperar aquí el ple municipal online.