Cardona inicia un procés participatiu per decidir 35.000 euros dels pressupostos del 2023

Última revisió 19-09-2022 17:15
14/09/2022

El tret de sortida al procés el donarà el proper 19 de setembre, i fins el 10 d’octubre, amb la presentació de propostes

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Cardona inicia un procés obert a tota la ciutadania per tal d’involucrar els cardonins i cardonines en l’elaboració d’una part dels pressupostos municipals, donant la possibilitat de presentar propostes i accions de millora de la vila i que passaran per un filtratge tècnic per estudiar-ne la seva viabilitat tècnica i econòmica per acabar-les sotmetent a votació ciutadana.

El tret de sortida al procés el donarà el proper 19 de setembre, i fins el 10 d’octubre, amb la presentació de propostes dels cardonins i cardonines. Ho podeu fer a través del web habilitat, on a més hi trobareu tota la informació: https://participa.cardona.cat o presencialment a l’Ajuntament de Cardona (Plaça de la Fira, 1), de dilluns a divendres de 9h a 14h, a l’urna que s’habilitarà durant aquest període.

Qui pot presentar propostes?

Totes les persones empadronades a Cardona o entitats i associacions amb seu social al municipi.

Com han de ser les propostes?

Podeu fer qualsevol proposta en matèria d’inversió que considereu necessària pel municipi. Les inversions són tot allò que es pot construir i adquirir i que és perdurable en el temps. Per exemple: la construcció d'equipaments de dimensions reduïdes (pista de petanca, pista de pàdel, etc.) o la millora d'espais públics (carrers, voreres, vials, places, parcs, zones verdes, entorn natural).

Següents fases
• del 10 d'octubre al 9 de novembre de 2022 - Validació tècnica de les propostes rebudes.

• del 21 de novembre al 5 de desembre de 2022 - Votació final. Podran votar en línia o de forma física totes les persones a partir de 16 anys empadronades al municipi.

• any 2023 - Execució de les propostes guanyadores.

Així, Cardona estrena la primera edició dels pressupostos participatius, un exercici d’aprofundiment democràtic que permetrà, als cardonins i cardonines, decidir de forma directa el destí de 35.000€ d’inversió del pressupost municipal de l’any 2023.