Actualització de l'última hora de la COVID-19 a Cardona

Última revisió 17-11-2020 20:15
28/07/2020

Cardona registra set casos positius PCR durant el mes de juliol

Segons la informació facilitada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, actualment hi ha 4 casos PCR positiu al municipi de Cardona. En cap cas, però, es tracta d'un brot de transmissió comunitària sinó d'un brot aïllat dins d'un mateix entorn social, tots ells lleus o asimptomàtics i que han estat detectats i aïllats al seu domicili.

És en aquest sentit, i d'acord amb les mesures dictades per les autoritats sanitàries, que s'ha fet un seguiment dels possibles contactes i les persones que poden ser sospitoses, a través dels rastrejadors que treballen des de l'atenció primària, com a mesura de contenció de la transmissió del virus.

Durant el mes de juliol s'ha comptabilitzat un total de 7 casos PCR positius al municipi, tots ells de caràcter lleu. Davant d'aquesta realitat i constatant que la majoria de casos són asimptomàtics és fonamental recordar l'ús obligatori de la mascareta, el rentat freqüent de mans i mantenir una distància física d'1,5m., així com evitar aglomeracions.

Cardona té un denominador de població baix, cosa que provoca que la incidència augmenti i es vegin reflectits resultats que poden portar a la confusió. Tot i així, cal extremar les precaucions perquè en els propers dies no apareguin nous casos i, per tant, baixi la incidència.

La Residència Sant Jaume, sense cap cas positiu de COVID-19

A dia d'avui, la Residència Sant Jaume no compta amb cap cas positiu de COVID-19. Malgrat tot, des de la residència se segueix aplicant tots els protocols d'actuació i prevenció del virus per evitar qualsevol rebrot.