La Fundació SHE - Fundació ''la Caixa'' inicia els mesuraments de salut als primers cardonins i cardonines

Última revisió 21-10-2021 12:18
21/10/2021

Aquesta setmana han començat els mesuraments dels indicadors de salut als primers veïns i veïnes que han acceptat participar a l’estudi científic Healthy Communities, liderat pel Dr. Valentí Fuster

Més d’una cinquantena d’habitants de la vila de Cardona i de Sallent, municipi veí també participant del projecte, ja tenen cita en els pròxims dies per dur a terme les primeres revisions que avaluaran el seu estat de salut cardiovascular.

Durant la setmana passada, la Fundació va fer arribar les cartes als primers seleccionats per participar en el projecte i la resposta d’ambdues poblacions ha estat immediata i excel·lent, fet que els ha permès iniciar els mesuraments, tal i com tenien previst, aquesta setmana, seguint el curs natural de l’estudi científic.

Durant el mes de novembre i principis de desembre, també assistiran als centres educatius per tal de mesurar els seleccionats i seleccionades de la franja d’edat més jove, de 12 a 17 anys. A aquesta franja, se’ls informarà si han estat escollits en els pròxims dies a través de l’enviament de circulars a les seves escoles.

En què consisteixen aquests mesuraments?

En aquesta primera etapa del projecte, a les persones escollides —tant de Cardona com de Sallent— se’ls prenen mesures de pes, estatura, perímetre de la cintura, pressió arterial, colesterol, triglicèrids, glucosa en sang, força muscular. I se’ls fa un qüestionari d’hàbits d’alimentació, activitat física, consum de tabac i nivell d’estrès. Aquests mesuraments es fan per primera vegada ara a l’inici del projecte i es repetiran en dos anys, cinc anys i deu anys.

Després dels mesuraments, cada participant rebrà un informe de salut i recomanacions per a millorar-la. Es farà un seguiment mèdic durant tot el projecte que permetrà als participants conèixer més el seu cos i la seva salut.

Per aquelles persones que heu rebut la carta i encara no heu trucat per demanar informació  i demanar la vostra cita, podeu fer-ho a través del telèfon que us indica a la mateixa carta o enviant un email a hc2030@fundacionshe.org.

Des de la Fundació, conviden a tots els seleccionats i seleccionades a unir-se al projecte per millorar la seva salut, la dels seus i la de tota la comunitat, fent de Healthy Communities, un projecte de salut de referència al món sencer.

 

 

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu