El ple municipal aprova un codi de conducta pels alts càrrecs i membres de la corporació

Última revisió 22-01-2021 13:51
22/01/2021

D'acord amb les restriccions a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, la sessió es va celebrar per via telemàtica

L'Ajuntament de Cardona va celebrar, el passat dijous al vespre, el ple del mes de gener. D'acord amb les restriccions a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, la sessió es va celebrar per via telemàtica i es va poder seguir en directe a través del canal YouTube de l'Ajuntament.

Entre els primers punts de l’ordre del dia, es va aprovar per unanimitat dels grups polítics el Codi de Conducta que marca el “compromís i responsabilitat” en l’exercici dels càrrecs electes de tots els membres de la corporació i càrrecs directius vinculades a l’administració pública. Els objectius responen a l’establiment de criteris ètics que han de guiar l’actuació dels alts càrrecs dels ens locals i les normes de conducta que se’n deriven, així com determinar els principis de bon govern que han de fomentar una millor actuació dels ajuntaments. Aquest codi de conducta, i seguint la normativa, serà subjecte al control d’una comissió que es crearà al proper ple per fer el seguiment d’aquest document.

Renovació del conveni de col·laboració per l’Arxiu Històric

El ple de la corporació va aprovar, per unanimitat de tots els grups, la renovació del conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Cardona per al suport a la gestió de l’Arxiu Històric Municipal de Cardona. Una col·laboració interadministrativa que permetrà dotar de més recursos a l’espai.

Finalment, al darrer punt del ple, es va aprovar un increment del 0,9% de retribució del personal municipal per l’exercici 2021. Un increment previst a la llei general de pressupostos de l’Estat i que afecta al personal funcionari i laboral i en cap cas als càrrecs electes.

Torn de precs i preguntes de l’oposició

El grup municipal de Junts per Cardona va aprofitar el torn de precs i preguntes per incidir en la situació de l’activitat de l’hivernacle de “Cal Boiaire” o per les obres del clavegueram del Carrer Serra i Vilaró. El portaveu de Junts, Joan Jané, també va aprofitar per preguntar per l’estudi d’establiment del preu de venda de les colònies Manuela a Cardona o per l’estat que es troba el contenciós administratiu del Camp de Vida Activa.


Per part del grup socialista (PSC Cardona), el portaveu, Ferran Verdejo, va preguntar per l’estat i l’evolució de la pandèmia a la Residència Sant Jaume, així com la periodicitat de reunió de la taula de seguiment per part dels grups municipals. Verdejo també va preguntar per l’ocupació dels habitatges del Carrer Escassany, després de l’ampliació dels beneficiaris. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Lluïsa Aliste, va explicar l’existència de dos nous usuaris i l’interès d’altres persones per anar a viure-hi.

L’Alcalde, Ferran Estruch, va aprofitar per anunciar que aquest mateix cap de setmana els residents i bona part del personal de la Residència quedaran vacunats de la segona dosi de la vacuna contra el COVID-19. Abans de finalitzar la sessió plenària també va mostra la solidaritat i rebuig a la sentència que inhabilita l’exalcalde d’Agramunt i actual conseller  de Transparència, Acció Exterior i Relacions Institucionals, Bernat Soler.