Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
Anar a l'inici de la pàgina

Notícies

L’Agència de Desenvolupament Local presenta un directori amb 250 empreses per potenciar la cooperació

Dimarts, 18 de Febrer de 2020

Es tracta d’una base de dades digital que fomenta que les empreses de Solsona, Cardona i el Solsonès es coneguin entre elles


L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (ADLSOLCAR) acaba d’estrenar un nou directori digital d’empreses que neix amb l’objectiu d’augmentar la cooperació i la col·laboració entre les empreses del territori. El directori —que es pot consultar a empresessolcar.cat— neix amb una base de dades que ja incorpora 248 firmes de Solsona, Cardona i el Solsonès, i que s’anirà fent créixer en els pròxims mesos.

El nou projecte s’ha presentat aquest dimarts 18 de febrer al migdia, en una roda de premsa que ha tingut lloc a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona, just abans de la celebració de la II Jornada Punt Empresa, el servei d’atenció a les empreses de l’ADLSOLCAR que, des de l’any passat, engloba Solsona, Cardona i també el Solsonès a través del seu Consell Comarcal.

L’estrena del directori respon a una demanda realitzada per les mateixes empreses. I respon també a la consecució d’un dels eixos estratègics que el Punt Empresa i l’ADLSOLCAR s’han plantejat a curt i mitjà termini: fer xarxa entre les empreses del territori per augmentar cada cop més la cooperació i la col·laboració interempresarial, amb l’objectiu que se’n puguin derivar projectes conjunts. En aquest sentit, el directori se centra en aquelles empreses que poden oferir productes i serveis de manera directa a altres empreses del territori.


Un any del Punt Empresa
El Punt Empresa de l’ADLSOLCAR va començar a caminar el 2019, quan es va unificar el servei d’atenció a les empreses de l’ADLSOLCAR —integrada pels ajuntaments de Solsona i Cardona i per les associacions d’empresaris dels dos municipis— amb el del Consell Comarcal del Solsonès, amb l’objectiu de ser més presents en un territori amb característiques i necessitats similars, i amb l’objectiu, també, d’optimitzar tots els recursos disponibles.

Durant aquest primer any de funcionament, s’han dissenyat els plans d’acció conjunts per als propers anys i s’han pogut materialitzar ja diversos projectes transversals, com el desenvolupament del nou polígon industrial de Cardona —que permetrà créixer a les empreses existents i captar també nova indústria— o la posada en funcionament de ‘La Nova Espai Coworking Cardona’ —destinat a oferir un espai de treball a persones emprenedores. També s’han fet millores als mercats municipals de Solsona i Cardona i s’ha realitzat intermediació per a trobar locals disponibles en consonància amb les necessitats dels empresaris.

Durant aquest primer any, s’han atès 125 persones emprenedores, 35 de les quals han rebut un assessorament personalitzat, que s’ha materialitzat en la creació de 10 noves empreses. Pel que fa al creixement en activitat econòmica, el del territori que conformen Cardona, Solsona i el Solsonès va augmentar el 2018 en un 4%, dos punts per sobre de la mitjana catalana.


Els tres objectius de l’ADLSOLCAR i el gran repte
Després de cinc anys de funcionament, l’ADLSOLCAR ha realitzat aquest 2019 un nou pla d’acció que ha comptat amb la participació de prop de 300 persones. A grans trets, la nova planificació té tres grans objectius:

a) Oferir un lloc de treball al territori a les persones que busquen feina o volen millorar la que tenen.
b) Ajudar a empreses, comerços i emprenedors perquè millorin competències a través de la formació, la cooperació i els assessoraments.
c) Millorar les actuacions, la coordinació i la concertació territorial per tal de ser més forts i eficients en desenvolupament local.

D’altra banda, el gran repte del territori per aquest any i els propers és el de polir el desajust entre l’oferta i la demanda laboral. Al territori hi ha persones que busquen feina i no en troben, i hi ha empreses amb dificultats per incorporar alguns perfils. Des del pla d’acció, doncs, s’abordarà aquesta necessitat.


Més sobre l’ADLSOLCAR
L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (ADLSOLCAR) és una figura de cooperació públic-privada en matèria de desenvolupament local, d’àmbit supramunicipal. Surt de la visió dels ajuntaments de Cardona i Solsona, l’associació d’empresaris de Cardona i l’associació d’empresaris del Solsonès de fer un pacte territorial per a la qualitat de vida de les persones a través de la millora del teixit productiu, el medi i l’ocupació. El 2019, el Consell Comarcal del Solsonès s’afegeix a l’Agència unificant el seu servei a les empreses.

L’Agència compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Altres notícies recents

  1. Dimarts, 11 de Febrer de 2020. S’aprova el conveni amb l’Incasòl per al desenvolupament del nou polígon industrial La Cort II
  2. Dilluns, 10 de Febrer de 2020. L’Agència de Desenvolupament Local programa per a dimarts 18 de febrer la II Jornada del Punt Empresa
  3. Dimarts, 4 de Febrer de 2020. Cardona repeteix la fórmula d’avançar una setmana el Carnaval Jove i aposta per un concert d’Strombers
  4. Dilluns, 3 de Febrer de 2020. Es programa un taller gratuït per a professionals que tracten amb adolescents sobre l’ús de les pantalles
  5. Dimarts, 28 de Gener de 2020. Cardona posa en marxa una nova edició del Taller de Deures per a infants i joves de primària i secundària

Hemeroteca


Tornar a: Destacats

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat