Cardona descobreix els 'secrets' de la vila medieval en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

Última revisió 02-10-2023 09:01
02/10/2023

Saps quina relació tenia l’ofici de botxí amb la carnisseria de Cardona? Saps on estava ubicat el Call Jueu de Cardona? I a què es dedicava la comunitat jueva i per què va desaparèixer? Saps com vestien els mercaders medievals? Si vols conèixer totes les respostes no et perdis la nova visita pels carrers de Cardona.

La Fundació Cardona Històrica (FCH), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardona i de l’Arxiu Històric de Cardona, organitza una visita  pels carrers del casc antic per conèixer els secrets i les curiositats de la Cardona Medieval en el context de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP).

La visita porta per títol “Secrets i curiositats de la Cardona Medieval” i es celebrarà el dimecres 11 d’octubre a les 19:30h. L’objectiu és redescobrir el passat medieval del centre històric de Cardona amb una perspectiva molt diferent.

L’itinerari començarà al Centre Cardona Medieval i, entre d’altres indrets, passarà per l’església de Sant Miquel, la Plaça del Mercat, la Capella de Santa Eulàlia, la Casa del Botxí o el Casal de Graells. Al final de la passejada s’oferirà un petit tast.

L’activitat és gratuïta prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme o en aquest enllaç.

Patrimoni viu

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les JEP, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Al llarg de tots aquests anys les Jornades han permès conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori que any rere any han obert les portes de casa seva per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.