Salutació de l'alcalde

Estimats cardonins i cardonines,

Un any més, ens trobem a les portes d’una de les dates més assenyalades del nostre calendari, la Festa Major. Per fi, torna a ser Festa Major. Una frase que adquireix una enorme importància després d’un any extremadament difícil, marcat per la pandèmia que ha afectat de manera massa dura la nostra societat. Una pandèmia que continua colpejant el nostre dia a dia i que no ens permet retornar a la normalitat que tant desitgem. Una situació que ha trastocat del tot les nostres vides i que s’ha emportat massa gent estimada. Deixeu-me tenir un record molt especial per a totes aquelles persones que ens han deixat, les seves famílies i amics i també una abraçada immensa a aquells que encara pateixen la malaltia. A totes i a tots, molta força.

La pandèmia, però, també ens ha deixat el millor de la nostra societat, de la societat cardonina. La solidaritat, la cooperació, l’ajuda mútua i la voluntat de servei de tantes i tantes persones que ho han donat tot pels altres. Vull fer un agraïment especial a tot el personal sanitari, aquell que tenim més a prop, així com també a tot el personal de la Residència i, amb ells, a tots els equips d’emergència i agents que han vetllat per nosaltres durant aquests mesos tan i tan complicats.

Com deia, un any que ens ha ensenyat moltes coses, que ens ha transformat i que també ens ha fet veure la importància de la salut. Sense salut no hi ha vida i aquesta ha de ser sempre el bé més gran a preservar. En aquest punt també vull manifestar el meu reconeixement a la ciència, a la recerca i a la investigació. De la recerca i la ciència ha arribat la vacuna, una solució que ens permet, a poc a poc, retornar a la normalitat i deixar enrere els mesos més foscos.

La Festa Major de Cardona 2021 no serà, encara, com les de sempre. La situació sanitària i les restriccions que imposa la seguretat sanitària encara no ens ho fan possible. Malgrat aquesta realitat, podem afirmar que, gràcies a l’esforç i el treball de moltes persones, avui ens trobem a les portes de viure una festa que reuneix tots els ingredients de la Festa Major més típica i que incorpora també nous actes per a tots els públics. Una festa que volem que ens acosti més a la normalitat i per això, malgrat no ser una decisió fàcil, hem tornat a muntar la plaça, aquest element tan singular i tan nostre. La plaça és un dels grans símbols de la nostra festa, del retrobament dels cardonins en els  seus dies més grans, un element que concentra allò que ens fa més únics, el Corre de bou, i també aquelles manifestacions populars que ens identifiquen com a poble. Un lloc ple d’història, de records, d’emocions i de sentiments que ens fan sentir vius. Deixeu-me agrair, en aquest punt, l’esforç i la feina dels seus muntadors.

És evident que la situació pandèmica no ens permetrà viure tots els actes en el lloc i el format habitual, però l’Ajuntament i les comissions de festes hem volgut aproximar-nos al màxim al format de la nostra festa més típica. La responsabilitat i la seguretat sanitària ens obliga a canviar coses, a prendre decisions que en una situació normal no ens hagués agradat prendre, però ens cal fer-ho pensant en el bé comú i en la salut de totes i tots.

Us demano, cardonines i cardonins, que, amb responsabilitat, visquem amb emoció i alegria aquesta Festa Major. Fem-ho de manera sentida i apassionada, però sobretot responsable i respectant les mesures sanitàries, i conscients que el nostre comportament és clau per a l’èxit de la festa. Aprofitem aquests dies per agafar aire, carregar-nos d’energia positiva i de forces per encarar aquest nou curs que començarem. Estic segur que queda menys per viure una Festa Major plena, per abraçar-nos, saltar i ballar i passar-ho bé sense gens de por. Ara ens toca, però, fer-ho d’aquesta manera, conscients de l’enorme esforç que hem fet per fer una festa al màxim de plena possible. El meu agraïment a totes les comissions, entitats i persones que ho fan possible, i a aquells que durant aquests dies vetllaran pel bon funcionament de tots els actes i per la nostra seguretat. I també aprofito per felicitar aquelles entitats que celebren aniversaris. Res més, vivim la festa i fem-ho amb responsabilitat i seny.

Bona Festa Major!

Visca Cardona i visca la Festa Major!

Ferran Estruch i Torrents
Alcalde de Cardona

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13-09-2021 07:33