Noves mesures per frenar el coronavirus, en vigor a partir de divendres 9 d'abril

Última revisió 08-04-2021 12:56
08/04/2021

Entre els principals canvis, la mobilitat passa a ser comarcal i els comerços no essencials podran obrir també els caps de setmana

 

 

El Procicat ha anunciat noves mesures que entraran en vigor a partir de demà mateix, divendres 9 d'abril, per frenar l'expansió de la pandèmia després d'incrementar les xifres de nous positius i créixer la pressió hospitalària. Entre els principals canvis que es produeixen respecte a les actuals mesures en destaca la mobilitat, que passa de nou a estar restringida dins la comarca. 

En trobades socials, la limitació és de 6 persones llevat que es tracti de convivents. No obstant, es recomana restringir "les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis." Pel que fa al confinament nocturn, continua igual fins a nou avís (de 22h a 06h). 

Pel que fa al sector de l’hostaleria, es mantenen els horaris vigents fins ara, de 7:30h a 17:00h. Es mantenen les opcions, fora d'aquests horaris, de fer comandes per a emportar o portar a domicili. Caldrà seguir respectant les distàncies de seguretat i les taules han de ser de màxim 4 persones o bé una bombolla de convivència. A les terrasses, caldrà una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o diverses taules; als interiors, caldrà mantenir el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i una distància de 2 metres entre taules.

En l’àmbit del comerç, es manté l'aforament al 30% i podran seguir obrint com fins ara, caps de setmana inclosos. En referència a l'àmbit esportiu, es permeten com fins ara les lligues esportives dels menors de 16 anys i totes les competicions de l'esport federat, amb aforaments al 50% (a l'aire lliure) i al 30% (en espais tancats). 

En la cultura: cinemes, teatres, auditoris o sales de concert continuen les mateixes restriccions, amb l'aforament del 50%.

Podeu consultar tota la informació i mesures vigents a la web del Departament de Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/9-abril/