Noves mesures per frenar el coronavirus, en vigor a partir de dilluns 26 d'abril

Última revisió 23-04-2021 12:04
23/04/2021

Entre els principals canvis, la mobilitat passa a ser lliure per tot el territori català

El Procicat ha anunciat noves mesures que entraran en vigor a partir del proper dilluns, 26 d'abril. Entre els principals canvis que es produeixen respecte a les actuals mesures en destaca la mobilitat, que passa a ser lliure per tot el territori català. 

En trobades socials, la limitació és de 6 persones llevat que es tracti de convivents. No obstant, es recomana restringir "les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis." Pel que fa al confinament nocturn, continua igual fins a nou avís (de 22h a 06h). 

Sector de la restauració

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Hostaleria

En l’àmbit del comerç, es manté l'aforament al 30% i podran seguir obrint com fins ara, caps de setmana inclosos. En referència a l'àmbit esportiu, es permeten com fins ara les lligues esportives dels menors de 16 anys i totes les competicions de l'esport federat, amb aforaments al 50% (a l'aire lliure) i al 30% (en espais tancats). 

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Esport

Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 50%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d’assistents sempre amb seient preassignat.

Activitats recreatives

Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Oberts:

  • Parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.
  • Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 30% i sense restauració.

La radiografia de la pandèmia a Cardona

Segons dades del Departament de Salut, els darrers set dies Cardona compta amb 6 nous casos positius detectats via prova PCR, i una taxa de reproducció que se situa al 1,9 (el recomanable segons els experts és que aquesta taxa se situï per sota de l’1).

Pel que fa als centres educatius de la vila, actualment hi ha dos cursos que es troben en aïllament. A la Residència Sant Jaume, la situació continua estable.

Podeu consultar tota la informació i mesures vigents a la web del Departament de Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/26-abril/