Noves mesures de restricció per aturar els contagis, en aplicació a partir d'avui 7 de gener

Última revisió 08-01-2021 12:40
07/01/2021

El comerç no essencial haurà de tancar el cap de setmana i el confinament serà municipal de dilluns a diumenge

A partir d'avui, 7 de gener, entren en vigor noves mesures de restricció a causa de l'augment de contagis provocats per la Covid-19. Les noves restriccions, que tindran una durada almenys de 10 dies, tenen l'objectiu d'"aturar el país". La mobilitat queda limitada dins del mateix municipi durant tota la setmana, de dilluns a diumenge, excepte per motius laborals o per anar a l'escola, tenir cures de persones dependents o desplaçament per raons d'urgència. Continua vigent el toc de queda nocturn, de 22h a 6h.

El calendari escolar es reprendrà, tal com estava previst, el proper dilluns 11 de gener de manera presencial. Pel que fa a l'àmbit esportiu, només es podrà fer esport a l'exterior; els equipaments esportius d'interior hauran de tancar excepte piscines al 30% del seu aforament. 

Les trobades familiars i socials s'han de limitar a un màxim de sis persones. I les activitats de lleure infantil i les extraescolars queden suspeses. Els sectors de la cultura i la restauració continuaran tenint les mateixes restriccions que fins ara: en el cas de la restauració, poden obrir de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h, així com el servei de recollida en el local fins a les 22h i lliurament a domicili fins a les 23h. El cap de setmana, tots els comerços no essencials (alimentació i primeres necessitats) hauran de tancar. 

Mercat dominical de Cardona

Pel que fa al mercat de diumenge a Cardona es podrà celebrar en l'horari habitual i limitat només a parades de productes d'alimentació. Hi haurà el suport d'una agent cívic del mercat.