Noves mesures contra la pandèmia en vigor a partir de dilluns 8 de febrer

Última revisió 09-02-2021 16:40
04/02/2021

Entre les noves mesures, confinament comarcal i bars i restaurants podran obrir una hora més tant al matí com al migdia

El Procicat ha anunciat aquest migdia noves mesures que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 8 de febrer, i amb una vigència, d’entrada, de dues setmanes. Entre els principals canvis que es produeixen respecte a les actuals mesures, en destaca la mobilitat: el confinament municipal passarà a ser comarcal.

Pel que fa al sector de l’hostaleria, es mantenen les franges d’esmorzar i dinar però s’amplien una hora. Per tant, es podrà obrir de les 7:30h a les 10:30h, i de les 13h a les 16:30h, i la resta de franges horàries haurà de ser per a emportar o portar a domicili.

En l’àmbit del comerç, es mantenen les restriccions com fins ara, és a dir, només està permesa l’obertura dels establiments de menys de 400 metres, de dilluns a divendres (excepte comerç essencial). Pel que fa al sector esportiu, es permet la reobertura dels equipaments esportius amb les restriccions del 30% de l’aforament i 30 persones.

La radiografia de la pandèmia a Cardona

Segons dades del Departament de Salut, els darrers set dies Cardona compta amb 4 nous casos positius detectats via prova PCR, i una taxa de reproducció que se situa al 0,42 (el recomanable segons els experts és que aquesta taxa se situï per sota de l’1).

Les xifres de la pandèmia al municipi, a l’igual que a la resta del país, han experimentat els darrers dies una tímida tendència a la baixa de casos de contagi per coronavirus. Segons el Departament de Salut, “cal no abaixar la guàrdia” en referència a l’existència de la nova variant britànica i sud-africana, que és fàcilment “més contagiosa”.

Pel que fa als centres educatius de la vila, actualment hi ha dos cursos que es troben en aïllament. A la Residència Sant Jaume, la situació continua estable.

Podeu consultar tota la informació i mesures vigents a la web del Departament de Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures-contencio-COVID-19-aplicables-partir-7-gener-catalunya/