Noves mesures contra la pandèmia en vigor a partir de dilluns 15 de març

Última revisió 12-03-2021 13:10
12/03/2021

Entre els principals canvis, la mobilitat passa a ser lliure dins de Catalunya i els comerços no essencials podran obrir també els caps de setmana

El Procicat ha anunciat noves mesures que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 15 de març. Entre els principals canvis que es produeixen respecte a les actuals mesures en destaca la mobilitat, que passa a ser lliure dins del territori català, sempre amb la mateixa bombolla de convivència. Continuarà vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les sis del matí.

Les trobades socials es poden amb un màxim de 6 persones tant a l'interior com a l'exterior, llevat que es tracti de convivents.

Pel que fa al sector de l’hostaleria, es mantenen els horaris vigents fins ara, de 7:30h a 17:00h. Es mantenen les opcions, fora d'aquests horaris, de fer comandes per a emportar o portar a domicili. Caldrà seguir respectant les distàncies de seguretat i les taules han de ser de màxim 4 persones o bé una bombolla de convivència.

En l’àmbit del comerç, la principal novetat és que podrà obrir el cap de setmana el no essencial i les botigues instal·lades en centres comercials. L'aforament es manté al 30%. En referència a l'àmbit esportiu, es permeten les lligues esportives dels menors de 16 anys i es recuperen, per tant, totes les competicions de l'esport federat, amb aforaments al 50% (a l'aire lliure) i al 30% (en espais tancats).

En la cultura, es reprenen la celebració de gales, lliurament de premis o festivals, respectant les mesures de seguretat vigents. També estan permesos fer actes de cultura popular i tradicional, sempre que siguin estàtics i en espais perimetrals i amb el públic assegut. En cinemes, teatres, auditoris o sales de concert, continuen les mateixes restriccions, amb l'aforament del 50%.

La radiografia de la pandèmia a Cardona

Segons dades del Departament de Salut, els darrers set dies Cardona compta amb 3 nous casos positius detectats via prova PCR, i una taxa de reproducció que se situa al 2 (el recomanable segons els experts és que aquesta taxa se situï per sota de l’1).

Pel que fa als centres educatius de la vila, actualment no hi ha cap grup escolar en aïllament. A la Residència Sant Jaume, la situació continua estable.

Podeu consultar tota la informació i mesures vigents a la web del Departament de Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/15-marc/

Documents adjunts