Lleuger augment de la incidència de casos per COVID-19 a Cardona

Última revisió 08-01-2021 12:41
02/12/2020

La taxa de risc de reproducció experimenta un lleuger increment, que s’enfila a 0,86 

Segons dades del Departament de Salut, els darrers deu dies Cardona compta amb tres casos positius detectats via prova PCR, i una taxa de reproducció que se situa al 0,86. Les xifres de la pandèmia al municipi, a l’igual que a la resta del país, han experimentat els darrers dies un lleuger ascens de casos de contagi per coronavirus. Si bé les mesures aplicades tenen un bon seguiment per part de la població, les autoritats sanitàries fan una crida a “seguir estrictament les mesures de contenció de la pandèmia per tal de no retrocedir i situar-nos en escenaris no desitjables.” 


La situació als centres educatius de la vila continua estable, amb cap incidència ni grup en aïllament, a l’igual que la Residència Sant Jaume, que afortunadament no compta amb cap persona resident ni treballadora positiva. L’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, remarca que “ens cal l’esforç col•lectiu per contenir aquest lleuger ascens de les xifres” i apel•la a la responsabilitat de tota la ciutadania i al “sentit comú” per frenar l’expansió de la pandèmia. En aquest sentit, remarca que des del consistori s’està vetllant perquè hi hagi un compliment escrupolós de les mesures que han determinat les autoritats sanitàries.

Mesures vigents per frenar l’expansió de la pandèmia
Seguint les mesures iniciades el passat 23 de novembre que permeten l’obertura, de manera gradual, progressiva d’algunes activitats, la situació epidemiològica actual obliga a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social, de la mobilitat i en matèria de salut pública amb l’objectiu d’aturar la transmissió del virus i protegir la població. 


Podeu consultar tota la informació i mesures vigents a la web del Departament de Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/pla-obertura-progressiva-activitats/tram-1-alerta-5/