L'Auditori de Cardona acollirà aquest dijous una cantata per commemorar el Dia internacional contra la LGTBIfòbia

Última revisió 10-05-2022 16:55
10/05/2022

La cantata per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere es farà a Cardona aquest dijous amb la participació d’una vuitantena d’alumnes de 3r i 4t de primària

El Consell Comarcal del Bages commemora el Dia internacional contra la LGTBIfòbia del 17 de maig amb la recuperació de la cantata infantil per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere Unes colònies d’aventura. La cantata s’interpretarà aquest dijous amb protagonisme per a l’alumnat de les escoles Patrocini, de Cardona, i Serreta, de Santpedor. Una vuitantena d’alumnes de 3r i 4t de primària interpretaran aquest conte a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona a les 17.15 hores. La darrera edició de la cantata va ser l’any 2019 i des d’aleshores no s’havia pogut programar a conseqüència de la situació de pandèmia. L’entrada és gratuïta i es podrà recollir a l’Oficina de Turisme de Cardona en els horaris habituals.

L’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages també prepara altres activitat amb motiu de la jornada reivindicativa del 17 de maig. En aquest sentit, organitzarà una sessió de formació per al personal tècnic i polític de l’Ajuntament d’Avinyó i farà una xerrada-taller al Centre Penitenciari de Lledoners.

Un conte amb missatge

El conte Unes colònies d’aventura explica la història d’un grup d’infants que se’n van de colònies i, entre altres aventures, durant una excursió descobreixen que una monitora és lesbiana. Això dona lloc a dubtes, preguntes i incerteses, que acaben portant a reflexions molt interessants i a conèixer una mica millor i sense pors la diversitat afectiva, sexual i de gènere. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, celebra poder recuperar l’acte i apunta que “l’educació és una eina bàsica per treballar la igualtat i la cantata és un recurs didàctic i pedagògic que ens ajuda a treballar la igualtat”.