L'Ajuntament crea el Consell Municipal de la gent gran

Última revisió 01-05-2022 20:08
30/04/2022

L’òrgan de participació ciutadana, que està integrat per entitats de gent gran i organismes vinculats, és obert a tothom i  pretén promoure la participació de la gent gran de la vila en tots els àmbits

L’Ajuntament de Cardona compta amb el Consell Municipal de la gent gran, de la mà de les entitats de la gent gran, La Sal de Cardona, A viure que són dos dies i l’Associació de Dones de Cardona, així com dels organismes vinculats, com el CAP Cardona, Serveis Socials, la Residència Sant Jaume o el Casal Cívic i representants de l’Ajuntament (Alcalde, regidores de Participació Ciutadana i de Benestar, portaveus de PSC i Junts i la tècnica de la gent gran).

El passat dilluns es va constituir la primera sessió del consell i l’objectiu és que serveixi com a espai on traslladar les inquietuds de la gent gran i de construir projectes locals entre societat civil i ajuntament, de manera transversal i representativa, i per debatre i comunicar demandes i necessitats que afecten el municipi.

L’òrgan participatiu s’afegeix als ja existents: Consell Municipal dels Infants, Consell de la Formació Professional i se sumarà properament al Consell Municipal de la Salut i al d’Esports, que consolida l’aposta del consistori per la participació ciutadana.

Les finalitats del Consell Municipal de la gent gran, que té una clara importància pel municipi davant l’elevat nombre de població activa de més de 65 anys, és promoure la participació ciutadana i consultar als membres integrants sobre diverses qüestions que s’hi portin a debat. L’òrgan participatiu es reunirà, almenys, un cop cada quatre mesos.