Deu nous positius a Cardona durant la darrera setmana

Última revisió 15-01-2021 14:57
15/01/2021

La taxa de risc de reproducció experimenta un lleuger increment, que s’enfila a 1,91

Segons dades del Departament de Salut, els darrers set dies Cardona compta amb 10 casos positius detectats via prova PCR, i una taxa de reproducció que se situa a l’1,91. Les xifres de la pandèmia al municipi, a l’igual que a la resta del país, han experimentat els darrers dies un lleuger ascens de casos de contagi per coronavirus, així com una pressió assistencial major als hospitals i UCI's. Si bé les mesures aplicades tenen un bon seguiment per part de la població, les autoritats sanitàries fan una crida a “seguir estrictament les mesures de contenció de la pandèmia per tal de no retrocedir i situar-nos en escenaris no desitjables.” 


Pel que fa als centres educatius de la vila s'ha notificat un grup escolar que es troba en aïllament. A la Residència Sant Jaume, la situació continua estable. L’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, recorda que “cal extremar totes les precaucions per aconseguir estabilitzar la corba de contagis". En aquest sentit, remarca que des del consistori s’està vetllant, amb la col·laboració de Policia Local i Protecció Civil, perquè hi hagi un compliment escrupolós de les mesures que han determinat les autoritats sanitàries.

Un estudi constata que 1 de cada 4 contagis es produeixen en trobades socials evitables

Segons un estudi de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica, el 70% dels contagis a Catalunya es produeixen dins de casa: el 58% entre convivents i un 11% entre reunions socials. A més, segons l'estudi, més d'una quarta part es donen fora de casa, en reunions socials -un 14%-, molt per sota a la feina -un 7%-, l'escola -un 5%- o geriàtrics i hospitals -tan sols un 2%-.

 

Mesures vigents per frenar l’expansió de la pandèmia

Pel que fa a les mesures de contenció de la pandèmia s'han prorrogat, fins el proper diumenge 24 de gener, les restriccions vigents des del passat 7 de gener. Podeu consultar tota la informació i mesures vigents a la web del Departament de Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures-contencio-COVID-19-aplicables-partir-7-gener-catalunya/