Alerta per una estafa a usuaris del servei de teleassistència

Última revisió 09-11-2021 12:33
09/11/2021

El servei de teleassistència alerta d'intents d'estafa a alguns usuaris 

El Servei de Teleassistència ha detectat una modalitat d'estafa que afecta al col·lectiu de gent gran i persones dependents en el marc dels serveis de teleassistència que aquest col·lectiu té contractat prèviament per ser atesos en casos de necessitat i urgència. Els Mossos d'Esquadra, que n'estan al cas, informen que "les víctimes reben una trucada dient que la seva prestació ha canviat i que si no la volen perdre han d'abonar una quantia de diners." En altres ocasions, informen Mossos, "l'excusa de contacte és la revisió del botó d’alerta." Afegeixen que "el to utilitzat a les trucades és bastant agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l’usuari en cap moment. Aquesta manera d’actuar és la que genera dubtes a la persona i per aquest motiu es desconfia del que els hi estan manifestant."

Des de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra es recomana:

  • No fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon.
  • Contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació rebuda mitjançant aquesta trucada telefònica fraudulenta.

Si s’és víctima d’un delicte o una temptativa de delicte, cal avisar immediatament als Mossos d’Esquadra trucant al telèfon d’emergències 112.

 

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu