Cardona ret un sentit homenatge als miners en la festivitat de Santa Bàrbara

Última revisió 17-11-2020 20:14
05/12/2019

L'Ajuntament de Cardona ha realitzat aquest dimecres, 4 de desembre, un sentit homenatge als miners i a les seves famílies amb motiu de la festivitat de Santa Bàrbara, patrona dels miners. L'acte ha tingut lloc al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, al costat del monument al miner, que recorda les 77 persones que entre el 1929 i el 1990 van morir treballant a la mina.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha iniciat el seu parlament recordant el passat històric miner del municipi i tot seguit ha tingut un sentit record pels homes que van treballar a la mina, per les seves dones, pels treballadors d'Ercros que van perdre la feina i, en especial, per les 77 persones que van perdre la vida treballant a la mina.

Estruch també ha explicat que, malgrat que Cardona viu ara una realitat molt diferent de l'època d'esplendor de la mineria, els cardonins mirem el futur amb esperança" i ha apel·lat a l'esperit "del treball del dia a dia" que caracteritzava els miners "per continuar tirant endavant el poble entre tots".

Montse Cots i Roser Clusellas, de l'Escola de Música Municipal Musicant, han interpretat el Cant dels Ocells i, tot seguit, l'alcalde, acompanyat dels regidors Roser Montoriol, Lluïsa Aliste i Ferran Verdejo, han realitzat una ofrena floral al monument del miner. L'acte s'ha clos amb el moment de més emoció i dolor: 77 salves d'honor als miners morts han retronat sobre Cardona durant uns llargs minuts que els assistents han seguit amb escrupolós respecte i silenci.

"