S'amplia el període per fer les sol·licituds d'habilitació professional del personal d'atenció a persones dependents

Última revisió 15-01-2021 12:12
15/01/2021

El tràmit per sol·licitar l’habilitació professional de personal auxiliar s’amplia fins al 31 de desembre d’aquest any

El Departament d’Afers Socials i Treball amplia el termini per sol·licitar l’habilitació professional del personal auxiliar d’atenció a les persones en situació de dependència. Qualsevol persona amb experiència, prèvia al 31 de desembre del 2017, en aquest àmbit que no disposa de la titulació i certificat admesos com a vàlids, tenen dues opcions per poder treballar en aquesta ocupació: per una banda, es pot sol·licitar l’habilitació excepcional, en cas de tenir una experiència laboral d’almenys tres anys amb un mínim de 2.000 hores treballades els darrers 12 anys en la categoria professional corresponent o, en cas de no assolir aquest mínim d’experiència i haver treballat un mínim de 300 hores de formació els darrers 12 anys relacionada amb les competències professionals que es vulguin acreditar.

L’altra opció és sol·licitar l’habilitació provisional, és a dir, si no es disposen de prou hores d’experiència laboral ni prou hores de formació per sol·licitar l’habilitació excepcional. En aquest cas, caldrà signar una declaració responsable on es compromet a fer formació o passar per un procés d’acreditació de competències.

També poden sol·licitar l’habilitació provisional aquelles persones sense experiència laboral abans del 31 de desembre de 2017 però que estiguin contractades des del 25 de març de 2020 i mentre es mantinguin en vigor les mesures excepcionals organitzatives i de recursos humans en l’àmbit del Sistema Català de Serveis Socials a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de desembre d’enguany. El Servei Connectem, de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, ofereix un servei de preparació i presentació de la sol·licitud. Els interessats, podeu escriure un mail a serveiconnectem@adlsolcar.cat o trucar al telèfon 93 869 22 87 (Cardona) o 97 348 10 09 (Solsona).

Tota la informació:  https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/serveis/recursos_per_a_professionals/personalauxatenciodependencia/

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu