Cardona tindrà una bústia reial i un campament reial la nit de Reis adaptat a la situació

Última revisió 23-12-2020 17:23
23/12/2020

A partir del dijous 24 i fins el diumenge 27, en horari de 12h a 20h, hi haurà una bústia reial a la Plaça de la Fira perquè els infants puguin dipositar-hi les seves cartes als Reis d’Orient

El Nadal arriba a Cardona en un any atípic i marcat per la pandèmia del coronavirus. Malgrat la situació i el context actual, que obliga a extremar totes les precaucions per frenar el ritme de contagis, s’ha volgut preservar l’esperit i l’ambient nadalenc per fer saber als nens i nenes de Cardona que “els Reis no s’obliden d’ells”. És per això que, aquest any, amb motiu de les limitacions per la COVID-19, la regidoria de Cultura i l’Agrupament Escolta Hug Folch han ideat un parell de propostes amb nous formats adaptats a la situació.

A partir de dijous 24 i fins el diumenge 27 de desembre, en horari de 12h a 20h, hi haurà una bústia reial a la Plaça de la Fira on els infants podran dipositar les seves cartes als Reis d’Orient i que cada vespre “es buidarà sol i anirà enviant els sobres a ses Majestats”. Per altra banda, la tarda del dia 5 de gener del 2021, es substituirà la tradicional cavalcada de Reis i el seu recorregut habitual per un circuit fixe i estàtic al Parc del Camí Nou. D’aquesta manera, i en compliment de les mesures dictades per les autoritats sanitàries, es farà un únic accés d’entrada i sortida per l’Avinguda del Rastrillo i s’instal·larà un campament reial estàtic al Parc del Camí Nou, on els més menuts i famílies podran visitar i saludar a Ses Majestats els Reis d’Orient a partir de les 18h.

Durant els propers dies, gràcies a la col·laboració de Cinema Amateur Cardoní, s'emetrà un missatge del Patge Reial explicant-ho, conjuntament amb l'Alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

Els centenaris Pastorets de Cardona, adaptats i reduïts

A més, com no podia ser d’una altra manera, durant aquestes festes també es representaran els centenaris Pastorets de Cardona, que enguany s’han hagut d’adaptar a causa de la pandèmia i fer-se en una versió i format més reduït. En aquest sentit, es faran tres úniques funcions: el 26 de desembre i l’1 i 6 de gener, a les 18:30h.

Es poden comprar les entrades a través del web www.cardonaturisme.cat

L’afectació actual de la pandèmia al municipi

La radiografia de la situació actual de la pandèmia al municipi deixa unes xifres d’incidència de casos lleugerament inferiors a la de fa una setmana. En els darrers set dies, s’han comptabilitzat tres nous casos positius a Cardona; la taxa de reproducció se situa al 0,99 i no hi ha cap grup escolar en aïllament.

 

Imatge del Patge Reial i l'Alcalde de Cardona
Imatge del Patge Reial i l'Alcalde de Cardona

Vídeos

Missatge del Patge Reial 2020