Cardona s'organitza per visibilitzar el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Última revisió 21-11-2022 13:44
21/11/2022

Activitats pel 25-N, dia internacional per a l’eliminació de  la violència contra les dones

L’Ajuntament inicia una setmana plena d’actes al voltant del 25-N, que ja va començar amb un taller sobre violències masclistes i “resistències a les pantalles”, a càrrec de Drac Màgic, el passat 8 de novembre dirigit a alumnes de l’institut de 1r de batxillerat.

Divendres, 25 de novembre, coincidint amb la commemoració del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, l’Ajuntament de Cardona s’aturarà a les 12:00 hores a davant de l’edifici del consistori (Plaça de la Fira, 1) per fer la lectura del manifest del 25-N, que comptarà amb una actuació d’Elena Ribera i amb la col·laboració de l’Institut Sant Ramon i Vedruna Cardona.

El mateix divendres, a les cinc de la tarda, la Biblioteca Marc de Cardona acollirà una representació dels contes “Les bruixes de l’Arlet” i “Artut i Clementina”, sobre la diversitat i la igualtat, a càrrec dels nens i nenes de l’Esplaia’t.

Dissabte 26, coincidint amb la Fira de Nadal que organitza l’Associació de Veïns de La Coromina, a les cinc de la tarda hi haurà l’animació familiar “La petita puça”, a càrrec d’Ai Carai, un conte cantat, contra la discriminació de gènere i per la igualtat. Serà al Carrer Església de La Coromina.

Els actes pel 25-N posaran punt i final diumenge, 27 de novembre, amb l’espectacle “Ara ets tu qui canviarà la història”, una creació de Jana Xandri i Zoe Puig, amb la participació d’en Guillem,, la Sira i la Mia (a les 11:30 h. a la Fira de Baix) i, finalment, amb un concert-xerrada per a l’eliminació de la violència masclista a càrrec de FLUX i Sílvia Valle.

Els actes, que organitza l’Ajuntament de Cardona, de la mà de la regidoria d’Igualtat, hi col·laboren el Col·lectiu Feminista “Les Magalles”, la Biblioteca Municipal, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central.