Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. L'Ajuntament
  3. Presentació de l'alcalde
  4. Discursos
  5. Alcalde Ferran Estruch i Torrents. Ple d'investidu...
Anar a l'inici de la pàgina

Alcalde Ferran Estruch i Torrents. Ple d'investidura i constitució de l'Ajuntament de l'11 de juny de 2011

Data
Dissabte, 11 de Juny de 2011

Regidors i regidores, cardonins i cardonines, en primer lloc el meu més sincer agraïment per la vostra assistència en aquest acte.

Avui és un dia de gran importància, acabem de constituir una nova corporació municipal fruit de les eleccions del passat 22 de maig. Vull felicitar, en primer lloc, a tots els regidors i regidores que heu estat escollits democràticament en aquestes eleccions i encoratjar-vos a iniciar junts aquesta nova etapa amb il•lusió, força i responsabilitat.

En aquest sentit vull agrair sincerament la feina feta dels regidors i regidores durant aquestes últimes legislatures, i especialment a l’alcalde Josep Maria Sala. Ha estat alcalde de Cardona durant 12 anys, dedicant la seva vida a servir l’interès general, ara jo que comparteixo l’honor d’ocupar aquest càrrec, no puc deixar de reconèixer la feina que ha desenvolupat per Cardona. Gràcies alcalde Sala i regidors pel vostre treball, la vostra dedicació i el vostre esforç. També vull demanar-li particularment la col•laboració en aquest anys, necessitem de la seva experiència i del seu bagatge, per tal de construir sobre fonaments sòlids la Cardona del futur.

Avui és un dia molt feliç per a mi, acabo de ser investit alcalde de Cardona, el màxim càrrec de representació institucional d’un municipi. A l’edat de 25 anys, assumeixo aquest honor amb la major responsabilitat, conscient del seu significat. A partir d’avui sóc l’alcalde de tots els cardonins i cardonines, hagin votat a qui hagin votat, ho sóc per tots i estic al servei de tots. Tots els regidors escollits, i especialment els que desenvoluparem tasques de govern, ens posem a la disposició de tots vosaltres. Cardona és un poble divers i plural i és aquesta diversitat la que m’ha portat a mi a l’alcaldia i a Esquerra a guanyar aquestes eleccions. En sóc plenament conscient. L’equip encarregat de governar aquests anys assumim aquesta responsabilitat i estigueu segurs que estem preparats i treballarem de valent, destinant tots els esforços i totes les forces a treballar per Cardona. Us vull encoratjar companys i companyes a evocar tot el millor de nosaltres per Cardona. Estic segur que serà així, teniu tota la meva confiança.

Cardona som un testimoni viu de la història de Catalunya, som el fruit d’un passat tan gloriós com traumàtic, amb grans victòries però també amb grans derrotes. Cardona ha estat i és una de les peces imprescindibles per entendre la Catalunya d’avui. Som els que vàrem defensar fins al final les llibertats del nostre poble, mai vençuts i que precisament celebrarem els 300 anys d’aquesta efemèride en aquest mandat. Som fills d’un passat que només les pedres en són testimonis directes. Som part d’una comunitat que ha tingut grans personatges: comtes i ducs de primer nivell, cardonins il•lustres com el poeta Manuel Bertran i Oriola o l’historiador Joan Serra i Vilaró, o cardonins adoptius de gran vàlua com el Doctor Valentí Fuster, entre molts d’altres.

El context actual no és bo, la crisi econòmica global dificulta el camí per a tots els Ajuntaments. Estem en una situació de dificultats, amb problemes socials importants, amb retallades pressupostaries que afecten a primera instancia als ajuntaments, que per cert, ja gaudeixen d’un finançament pèssim. Malgrat tot, Cardona ha sortit de tots els moments complicats i hem progressat i avançat, gràcies especialment a la major riquesa que tenim, la seva gent. Els cardonins i cardonines som el tresor més preuat, Cardona no és res sense la seva gent i sou, som nosaltres, els que donem sentit avui a aquesta comunitat. En aquest sentit us demano la màxima confiança amb el nou govern, la vostra comprensió, però també la vostra exigència i sobretot la disposició a treballar junts per una Cardona millor.

En aquest mandat farem front a la crisi i afrontarem els nous reptes que se’ns presentin, desenvoluparem les propostes defensades amb rigor i responsabilitat, i conscients de la situació actual, explicarem i escoltarem tot el que calgui. En aquest sentit estenc la mà a la resta de grups, ja ho he fet anteriorment, us necessitem per tirar endavant Cardona, és responsabilitat de tots, el govern us necessita al costat, amb lleialtat i fermesa. Us agreixo ja la col•laboració mostrada aquests dies, especialment al govern sortint.

Durant aquets mandat tindrem reptes importants com l’aprovació del POUM o la construcció del nou Camp de futbol. A banda d’aquests grans projectes, la nostra política es basarà amb les petites grans coses, millorant la qualitat de vida de la gent i aportant solucions als problemes quotidians. Transparència, participació, rigor i honestedat seran els conceptes que guiaran la nostra acció política.

La nostra societat viu també una crisi política important, una desconfiança dels ciutadans amb la política i sobretot amb els polítics. Ens toca a nosaltres superar aquesta situació i només serà possible aportant realisme, il•lusió, sentiment, compromís, honestedat i respecte a la vida pública. Deia el dia de la presentació de la meva persona com a candidat que “en temps difícils ens calen decisions valents, gent compromesa amb el present i amb el futur del nostre poble”. És l’hora de retornar al meu poble tot el que he aprés en aquests anys de formació, ha arribat l’hora de posar-me al servei de la comunitat. Sóc jove, si, però això no és cap excusa, sinó el contrari, ja que tinc més forces que mai per lluitar pel que de veritat crec i per treballar de valent per Cardona.

La nostra generació no podem mirar més cap a una altra banda, creure’ns que això no va amb nosaltres i esperar que tot ens ho continuïn fent, ara ens toca agafar el timó i encarar el futur, sense por, amb il•lusió, però amb seriositat i responsabilitat.

En aquest punt vull fer una crida a tots els cardonins i cardonines, d’aquí i de fora, us demano que treballem per construir Cardona, que retornem al poble tot el que ens ha donat i que des de qualsevol punt del planeta, defensem Cardona i l’orgull de se cardonins i cardonines.

Per acabar vull ressaltar el fet que Esquerra torni a governar a Cardona. Avui prenc possessió com ho va fer el meu besavi Joan Torrents fa més de 70 anys i que malauradament va morir afusellat injustament pel feixisme. El dia d’avui és un homenatge a la seva persona i també a totes les persones que van lluitar per la llibertat i la democràcia i que gràcies a ells avui podem celebrar aquest acte democràtic.

Vull agrair també la tasca i el treball dels regidors que m’han precedit, especialment al Ramon Figuls i al Joaquim Palà.

Per acabar no puc deixar de pensar amb el meu avi Miquel, de la seva mà vaig entrar a la política, segurament avui estaria molt orgullós de mi. No puc deixar d’agrair els valors que l’avi em va transmetre, juntament amb els meus avis Torrents i la meva avia Antònia, els valors de la catalanitat i sobretot l’estima per Cardona, el meu poble. A ells i sobretot als meus pares i a la meva germana, els agreixo tot el que m’han donat.

Per últim, també vull agrair a tota la meva família, als meus amics, als companys i companyes d’Esquerra Cardona, a tota la gent que heu treballat de valent per aquest projecte. A tots us demano paciència i confiança en aquesta nova etapa.

Iniciem doncs una nova etapa que encarem amb la màxima il•lusió i responsabilitat, amb ganes de servir plenament al nostre poble i a la seva gent. No dubteu que treballaré, treballarem de valent i esmerçarem tots els esforços per construir la Cardona que tots i totes somiem.

Moltes gràcies.
Tornar a: Discursos

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat