Cardona 1714

La fortalesa inexpugnable.

A partir de la història i el patrimoni de Cardona es poden interpretar tant els orígens nacionals -en època medieval- com la conformació de la Catalunya moderna -amb la pèrdua dels seus drets. És en aquest segon vessant, emmarcat en la Guerra de Successió, on Cardona disposa d’una de les principals icones de la història de Catalunya: el castell o fortalesa de Cardona, símbol de la Guerra de Successió, essent el darrer baluard de la resistència catalana. Aquells esdeveniments bel·lics a més, van capgirar l’esdevenidor de Catalunya i van condicionar el seu desenvolupament social, econòmic i nacional.

Per tot això, Cardona s’afegeix a la commemoració nacional del tres-cents aniversari de la fita del 1714 –que coordina la Comissió Catalunya 2014- i participa de la Ruta que ofereix el Museu d’Història de Catalunya.

A partir del relleu simbòlic del Castell de Cardona l’Ajuntament de Cardona ofereix aquesta web per al coneixement, la valoració i difusió del nostre patrimoni històric i monumental vinculat a l’època moderna i en especial a la fita històrica de la Guerra de Successió.

Peu de pàgina